*Nettavisen* Økonomi.

NRK sender enda mer Hurtigrute

«MS Nordstjernen» skal pensjoneres fra hurtigrutetrafikken, nå satser selskapet på å selge det fredede skipet. Foto: Roland Rasmussen (Hurtigruten)

Følger båtens siste rundtur.

23.01.12 09:09

Den 17. mars legger «MS Nordstjernen» ut på sin aller siste reise. Reisen går fra Kirkenes til Bergen, og når den legger til kai i Bergen 22. mars går den inn i historien som den hurtigruta som har seilt lengst av alle hurtigruteskip, skriver NRK på sine nettsider.

«Nordstjernens» siste reis blir sendt på NRK TV. Et team skal følge båten hele veien fra Kirkenes til Bergen. Underveis skal de skal tegne et bilde av båtens historie, passasjerene som alltid kommer tilbake og mannskapet som har båten kjær.

Reddet NRK i fjor
Hovedkanalen NRK1 mistet nesten 1 prosent av seerne sine i fjor, sammenlignet med året før. NRK2 sørget for at totalen likevel gikk i pluss, takket være ett eneste program: «Hurtigruten - minutt for minutt», skriver Dagens Næringsliv.

Hadde det ikke vært for den langtekkelige direktesendingen, ville NRK ha tapt seere i fjor.

Utsolgt
- Vi har god etterspørsel på siste turen til vår klassiske dame. Vi vet jo at hun har mange fans langs kysten, ikke bare i Norge, men kanskje spesielt i Tyskland. Vi ser jo at det er mange tyske gjester på denne turen, som vil ta en siste tur, sier kommunikasjonsdirektør Ragnar Norum i Hurtigruten til NRK.no.

- Nå er det vel bare fem lugarer igjen av totalt 70 lugarer på MS Nordstjernen, legger han til.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag