NA24.no

NRK-serie får nordmenn til å klikke


SEERMAGNETER: Pernille Sørensen og Tore Sagen i rollene som «Lisbeth Bergh» og «Frode Pedersen» i «Side om side».
SEERMAGNETER: Pernille Sørensen og Tore Sagen i rollene som «Lisbeth Bergh» og «Frode Pedersen» i «Side om side». Foto: NRK
Sist oppdatert:
«Side om side» hit på internett.

Situasjonskomedien topper listen over det mest populære programmene på nett. De fire første programmene har i gjennomsnitt hatt over 230.000 visninger.

Det kan man kalle en suksess.

– «Side om side» er på nivå med «Kampen om tungvannet», sier medieanalytiker Håkon Lund Sørensen i NRKs analyseavdeling til Nettavisen.

Han gir TV 2 deler av æren for interessen for NRK-serien på nett.

– Serien går i sterk konkurranse med «Skal vi danse» på TV 2 lørdagskvelden. Mange velger derfor å se situasjonskomedien på nett etterpå, fortsetter han.

Til sammenligning har «Nytt på nytt» i underkant av 100.000 visninger på nett-TV til NRK. Her velger flere å se programmet direkte på TV.

På vanlig TV har «Side om side» i underkant av 700.000 seere. Det er en nedgang sammenlignet med tidligere sesonger.

– Dette er i tråd med utviklingen for TV. Flere seere skifter over til nett. «Side om side» er også godt egnet for nett-TV. Det gjør ikke noe om man går glipp av sendingen på linær-TV, sier TV-ekspert Per Christian Strand Teslo i mediebyrået Carat til Nettavisen.

Ruben Solbakk Lisøy i mediebyrået MEC er enig.

– At opp mot 270.000 seere velger å se sesongstarten til «Side om side» på nett er fantastiske tall for NRK. Dette bekrefter at enkelte program har veldig høye andeler på nett og at de følgelig kan være vanskelig å måle kun ut fra lineær TV-seing. I tillegg er det naturlig å anta at dette gjør gjennomsnittsalderen til seerne betraktelig lavere enn man kan se ut fra TV-målinger, sier han.

Serien er spilt inn på Røa i Oslo, men det er i Granli i Østfold at det meste av handlingen utspiller seg. Første sesong av humorserien ble sendt på lørdager på NRK 1 høsten 2013. Medvirkende er blant annet Tore Sagen og Pernille Sørensen.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere