NA24.no


SEERMAGNETER: Pernille Sørensen og Tore Sagen i rollene som «Lisbeth Bergh» og «Frode Pedersen» i «Side om side».
SEERMAGNETER: Pernille Sørensen og Tore Sagen i rollene som «Lisbeth Bergh» og «Frode Pedersen» i «Side om side». Foto: NRK

NRK-serie får nordmenn til å klikke

Sist oppdatert:
«Side om side» hit på internett.

Situasjonskomedien topper listen over det mest populære programmene på nett. De fire første programmene har i gjennomsnitt hatt over 230.000 visninger.

Det kan man kalle en suksess.

– «Side om side» er på nivå med «Kampen om tungvannet», sier medieanalytiker Håkon Lund Sørensen i NRKs analyseavdeling til Nettavisen.

Han gir TV 2 deler av æren for interessen for NRK-serien på nett.

– Serien går i sterk konkurranse med «Skal vi danse» på TV 2 lørdagskvelden. Mange velger derfor å se situasjonskomedien på nett etterpå, fortsetter han.

Til sammenligning har «Nytt på nytt» i underkant av 100.000 visninger på nett-TV til NRK. Her velger flere å se programmet direkte på TV.

På vanlig TV har «Side om side» i underkant av 700.000 seere. Det er en nedgang sammenlignet med tidligere sesonger.

– Dette er i tråd med utviklingen for TV. Flere seere skifter over til nett. «Side om side» er også godt egnet for nett-TV. Det gjør ikke noe om man går glipp av sendingen på linær-TV, sier TV-ekspert Per Christian Strand Teslo i mediebyrået Carat til Nettavisen.

Ruben Solbakk Lisøy i mediebyrået MEC er enig.

– At opp mot 270.000 seere velger å se sesongstarten til «Side om side» på nett er fantastiske tall for NRK. Dette bekrefter at enkelte program har veldig høye andeler på nett og at de følgelig kan være vanskelig å måle kun ut fra lineær TV-seing. I tillegg er det naturlig å anta at dette gjør gjennomsnittsalderen til seerne betraktelig lavere enn man kan se ut fra TV-målinger, sier han.

Serien er spilt inn på Røa i Oslo, men det er i Granli i Østfold at det meste av handlingen utspiller seg. Første sesong av humorserien ble sendt på lørdager på NRK 1 høsten 2013. Medvirkende er blant annet Tore Sagen og Pernille Sørensen.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere