NRK-sjefen gir seg

Hans-Tore Bjerkaas (61) begynte i stillingen som kringkastingssjef 19. mars 2007 og er ansatt i et åremål på seks år.

Hans-Tore Bjerkaas (61) begynte i stillingen som kringkastingssjef 19. mars 2007 og er ansatt i et åremål på seks år. Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Hans-Tore Bjerkaas sier at seks år i en så krevende stilling er nok.

27.08.12 13:41

Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas ønsker ikke å fortsette i stillingen når åremålet går ut i mars neste år. NRKs styreleder, William Nygaard, beklager avgjørelsen og sier styret ville at Bjerkaas skulle fortsette.

Bjerkaas sier at seks år i en så krevende stilling er nok.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

- NRK trenger nye ideer
- Jeg har hatt flotte år blant gode medarbeidere og det er med tungt hjerte jeg gir meg. Samarbeidet med styret har fungert utmerket, men jeg tror NRK vil ha mer nytte av en kringkastingssjef som har nye ideer og annen kompetanse, sier Bjerkaas, i en pressemelding.

Styreleder i NRK, William Nygaard, må nå starte jakten på en ny NRK-sjef.

- Bjerkaas har gjort en svært god jobb og vi ville gjerne at han skulle fortsette, men vi må respektere hans avgjørelse, lyder meldingen.

Styret vil allerede på styremøtet i neste uke legge til rette for prosessen med å finne en ny kringkastingssjef. Nygaard understreker at skiftet ikke betyr en ny kurs for NRK.

Sterk posisjon
- Bjerkaas har ført NRK til en meget sterk posisjon hos det norske publikum. Under hans ledelse har styret vedtatt en ny strategi som gjelder frem til 2017. Jeg har bedt Bjerkaas og selskapets ledelse om å holde full fart til skiftet skjer. Det kreves i en hard konkurransesituasjon, sier Nygaard i meldingen.

Hans-Tore Bjerkaas (61) begynte i stillingen som kringkastingssjef 19. mars 2007 og er ansatt i et åremål på seks år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.