NA24.no

Foto: Martin Huseby Jensen (NA24)

NRK-sjefen i dobbeltrolle

Sist oppdatert:
Den nye kringkastingssjefen var styreleder, mens han lot NRK gå løs på konkurrenten.

Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas var styreleder i et eiendomsprosjekt. Og lot NRK gå løs på konkurrenten.

NA24 - din næringslivsavis

Kringkastingssjefen anklages for at han som distriktssjef i NRK ledet et eiendomsprosjekt i Tromsø og samtidig lot redaksjonen gå løs på en konkurrent i boligmarkedet. Det skriver Verdens Gang.

Dømt i PFU
Av alle ting i verden engasjerte NRK Troms seg i eiendomsprosjektet Vestre Mortensnes Bolig AS i Tromsø samtidig som redaksjonen drev kritisk reportasje mot en konkurrent i samme marked, Bygg Gruppen.

For reportasjene om Bygg Gruppens virksomhet ble NRK Troms og Finnmark, med Hans-Tore Bjerkaas som ansvarlig redaktør, felt i Pressens Faglige Utvalg for ikke å ha hatt grunnlag for de kritiske reportasjene. Dette har gitt konkurrenten blod på tann.

Tar selvkritikk
- Prospektene ble lagt ut omtrent samtidig i markedet. Jeg vil hevde at NRK Troms ved å rette søkelyset mot Bygg Gruppen og selskapets virksomhet, har gjort at potensielle kjøpere heller har kjøpt deres leiligheter, sier advokat Svein Kr. Wikstrøm til Bladet Tromsø.

Hans-Tore Bjerkaas tar selvkritikk for at han satt i styret i boligselskapet samtidig som han var distriktssjef i NRK. – I dag innser at jeg burde ha fratrådt umiddelbart, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere