NA24.no

NRK-styret har vedtatt at hovedkontoret skal flyttes


NRK mener hovedkontoret på Marienlyst ikke lenger er egnet for framtidas medievirksomhet, og skal flytte til et annet kontor i Oslo-området.
NRK mener hovedkontoret på Marienlyst ikke lenger er egnet for framtidas medievirksomhet, og skal flytte til et annet kontor i Oslo-området. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Styret i NRK vedtok tirsdag at rikskringkasteren skal flytte fra hovedkontoret på Marienlyst. Planen er at det nye kontoret også skal ligge i Oslo-området.

NRK mener hovedkontoret på Marienlyst ikke lenger er egnet for framtidas medievirksomhet, og har de siste par årene jobbet med å utrede om det er økonomisk mulig å etablere et nytt hovedkontor.

En sentral del av dette har vært å vurdere hvor store verdier som kan hentes ut ved et eventuelt salg av eiendommen på Marienlyst. Kanalen har blant annet engasjert fem arkitekt-team som i fjor høst la fram sine mulighetsstudier for hva Marienlyst kan bli uten NRK.

LES OGSÅ: 19 varsler i NRK etter metoo-kampanjen

I en pressemelding tirsdag opplyser NRK at studiene viste «spennende muligheter for by- og boligutvikling», og styret legger dermed til grunn at de potensielle verdiene på Marienlyst indikerer at NRK kan bære kostnadene ved et nytt hovedkontor.

Tirsdagens styrevedtak innebærer at NRK nå går fra å utrede mulig flytting fra Marienlyst, til å «jobbe videre med klar ambisjon om nytt hovedkontor». Vedtaket sier imidlertid ingenting om hvor NRK skal flytte eller når det skal skje.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen understreker at flytteprosessen fortsatt kan stoppes på kort varsel.

– Vi er blant annet avhengig av en omregulering av Marienlyst-området for at det skal kunne bli boliger her. Det er også stor sannsynlighet for at området vi skal flytte til må reguleres. Dermed er det fortsatt noen år til vi kan begynne å pakke, konstaterer han.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere