*Nettavisen* Økonomi.

NRK-topp truer med å gå

Manglende finansiering av NRKs nyhetskanal skaper konflikt.

14.02.07 09:44

Konflikten har nå gått så langt at den har fått Grete Gynnild Johnsen, nyansatt sjef for nyhetssatsingen, til å vurdere sin stilling, skriver Aftenposten.

NA24 - din næringslivsavis

Den foreløpige planen er at NRKs nyhetskanal skal være på lufta 1. september, men manglende finansiering kan skape trøbbel for kanalen.

Grete Gynnild Johnsen oppgave skulle være å lede nyhetskrigen mot TV 2 Gruppen og TV 2 Nyhetskanalen. Hun skulle også hatt ansvar for nyhetssatsingen på nett, samt øke trafikken på NRKs nettsider.

Det skal imidlertid ikke være satt av en eneste krone til nettsatsingen, heller ikke til nyhetskanalen på TV. Dette har forårsaket frustrasjon både blant de ansatte og Johnsen.

- Grethe Johnsen er i tenkeboksen for om hun skal fortsette i stillingen. Det er de signalene vi har fått fra hennes sjef, nyhetsdirektør Gro Holm, sier klubbleder Rolf Johansen i Dagsnytt-redaksjonen.

Ifølge klubbleder Johansen synes de det er meningsløst å satse på en nyhetskanal når det er nettet det bør satses på. Det ble i går avholdt flere møter om situasjonen i nyhetsavdelingen, og i dag skal Gro Holm i direktørmøte i NRK.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.