NA24.no

NRK vil ha de beste

Sist oppdatert:
NRK er på utkikk etter Norges ti beste multimediajournalister.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Selv om NRK er Norges største mediebedrift, ligger de et godt stykke bak på nett. På TNS Gallups måling over nettstedene i Norge må man helt ned på tiende plass før bedriftens nettsatsing, nrk.no, dukker opp. På ukebasis har denne siden 745.000 unike brukere.

NA24 - din næringslivsavis

Til sammenligning har Norges desidert største nettside, VG Nett, 2,23 millioner unike ukentlige brukere, mens TV 2 og Nettavisen har litt over en million unike brukere i uken.

«Vi søker Norges ti beste multimediajournalister», står det i en annonse på journalisten.no.

Ambisiøse
- Vi er ambisiøse. Vi er en ganske stor nyhetsorganisasjon, og nå satser vi stort. Jeg mener at vi er veldig gode på nett, også. Men det er helt klart for å møte konkurransen at vi gjør dette, og vi har en veldig stor produksjon både på TV og radio som vi håper at vi skal kunne dra nytte av, sier redaksjonssjef nett i NRK, Rune Nøstvik, til NA24.

«Har du lyst å jobbe i den mest spennende nyhetsredaksjonen i Norge? Da har du sjansen nå. Vi søker ti nye medarbeidere i redaksjonen som leverer oppdateringsnyheter til nett, nettspiller, nye medier, Tekst-TV, radio og fjernsyn», står det videre.

- Ikke så langt bak
Men det kan være at lønnsnivået kan bli et hinder for å få tak i de beste. For lønnsstatistikken for 2005 viser at gjennomsnittet av journalistlønningene i NRK var på 362.720 kroner, som er vesentlig mindre enn hos de store konkurrentene.

- Vi ligger brukbart på lønn. Vi lønner individuelt, så det vil være forskjellig fra person til person. Men vi kan ikke konkurrere med Akersgata, selv om vi ikke er så langt bak som noen folk tror. Det er også veldig mange som synes at akkurat det å jobbe for NRK er ok, sier Rune Nøstvik til NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere