*Nettavisen* Økonomi.

NRK vil misbruket til livs

Statskanalen har ryddet opp etter NA24s avsløringer.

10.08.07 15:30

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Midt i sommerferien mottok barne- og ungdomsavdelingen i NRK et brev fra ledelsen, der de ble orientert om at det nå skulle bli orden i sakene for de mange midlertidige ansatte.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

NA24 kunne før sommeren avsløre hvordan rundt 80 av de 180 ansatte i avdelingen ikke hadde faste jobb. Omfanget av bruken av midlertidig ansettelseskraft var helt utenfor personalsjef Bjørn Skrattegårds viten.

Les også: - Misbruker unge mennesker

NA24s artikler skapte voldsomme reaksjoner innad i NRK, og redaksjonen ble nærmest rent ned av fortvilede, unge mennesker med usikre arbeidsforhold i kanalen. Kort tid etter ble det innkalt til oppvaskmøte på avdelingen.

Nå har 11 av de 80 fått tilbud om fast jobb. Så hastverk fikk NRK-ledelsen, at den gledelige nyheten ble overrakt medarbeiderne mens de fleste var på ferie.

- Dette virker lovende. Nyheten ble veldig godt mottatt på avdelingen, sier Anne Wisløff, fagforeningsleder for NRKJ i Barne- og Ungdomsavdelingen.

Flere får fast jobb
I tillegg fikk to heldige midlertidige ansatte i kulturavdelingen og en journalist i Fakta fast jobb i samme slengen. Kanalene har nå planer om å ansette enda flere faste.

- Det er snakk om rundt syv til fra radio og på nett. Dette er i første omgang, sier Wisløff.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fagforeningen NRKJ jobber nå med å få oversikt over alle ansatte og deres kontraktsforhold, og for å kartlegge de forskjellige programmene for å finne ut om de er å anse som prosjekter, eller som et fast program.

Dersom et program går over i faste former, bortfaller nemlig regelen om å kunne ansatte folk på prosjekt. Denne gråsonen kunne NA24 avsløre at NRK har utnyttet i mange sammenhenger.

- Det er innlysende at barne-TV er et fast program, men det er mange andre program som trenger å defineres. Dette har vi tenkt tå å ta opp med ledelsen, forteller Wisløff.

Fireårsregelen vurderes
Ledelsen forsvarer ifølge Wisløff det høye antallet midlertidige ansatte på «versting»-avdelingen Barne- og Ungdom med at denne avdelingen brukes til å rekruttere folk til resten av NRK.

Hun er likevel ikke fornøyd før flere får tilbud om fast jobb.

Fireårsregelen sier at dersom man har jobbet fire år på forskjellige kontrakter, skal man bli fast ansatt. Dette blir et nytt diskusjonstema i kanalen.

- Det er for lenge å gå fire år i usikkerhet før man eventuelt blir skviset ut eller tilbudt jobb. Det tror jeg også ledelsen er enig i, poengterer Wisløff.

- Vil alltid være en gråsone
Gledesbrevet ble signert av NRKs personalsjef nummer to, Ellen Brekke.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Hva er grunnen til at dere nå velger å gi flere fast jobb?

- Vi har alltid hatt til intensjon om å følge det gjeldende avtaleverket, sier Brekke til NA24.

- Betyr det at dere fant de mange midlertidige ansettelsesforholdene ulovlige?

- Det vil alltid være en gråsone mellom hva fagforeningen mener og hva vi mener, sier hun.

- Må har midlertidige
Brekke bekrefter likevel at det er NRKs ansvar å ha arbeidsforholdene i orden. Hun er ikke overrasket over det høye tallet midlertidige ansatte NA24 avslørte.

- NRK er en prosjektkanal. Med tanke på den nye barne-tv-kanalen vi er i ferd med å starte opp, er det vanskelig å vite hvilket behov vi har fremover. Derfor er vi nødt til å ha en del midlertidige ansatte, sier hun.

- Har dere nå fått en oversikt over alle de midlertidige ansatte?

- Det har vi alltid hatt, bedyrer hun, og avslutter med å si at hun ikke er fremmed for at det blir flere i fast jobb i tiden som kommer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.