NA24.no

NSB får to byråer

Foto: Vidar Knai (Scanpix)
Sist oppdatert:
NSB forlater Dinamo og velger seg to nye reklamebyråer.

Norges Statsbaner har hatt en reklamekonkurranse gående denne våren. Av de tolv som sendte inn tilbud var det to som ble funnet gode nok.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Dinamo hadde NSB som kunde i fire år, og NSB var dermed tvunget til å arrangere konkurranse.

- Ett år av gangen
NSB opererer med årsavtaler for sine byråpartnere, og avtalene fornyes for ett år av gangen, maksimalt fire år på rad før det skal utlyses nytt anbud. I følge NSB var de fornøyd med den innsatsen Dinamo gjorde.

- Det sier seg selv at vi ikke ville ha fornyet tre år på rad hvis vi ikke hadde vært fornøyd. Nå var situasjonen slik at det var to byråer som var hakket bedre, og da valgte vi dem, sier markedssjef Ståle Nistov i NSB Persontog til NA24 Propaganda.

Etter det Kampanje kjenner til var det i siste runde med fire byråer, hvor Dinamo var ett av de to byråene som ikke fikk oppdraget.

Arbeidsdeling
Det som er avklart i arbeidsdelingen mellom de to byråene er at McCann skal håndtere dialog og nett, mens Grey skal stå for sisteledd og interninformasjon.

- Massekommunikasjonsoppdragene kommer til å bli fordelt mellom de to byråene, avhengig av hva vi skal ut med. Det er ikke tenkt at det skal være konkurranse om hvert oppdrag, men noen ganger kan det være greit å ha flere å rådføre seg med, sier Nistov.

Ryddig og flink kunde
Greys administrerende direktør Jan Christian Fosseidbråten sier NSB har kjørt en ryddig og profesjonell prosess.

- Dette er en tradisjonsrik merkevare som vi gleder oss til å jobbe med. Mine år i bransjen har lært meg at det er viktigere å arbeide med flinke kunder enn med kjente kunder, - her får vi begge deler. De har kjørt en veldig proff prosess i denne konkurransen og virker grundige og veloverveide, sier Fosseidbråten til NA24 Propaganda.

Samarbeidet mellom Grey/McCann og NSB starter 1. oktober.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere