*Nettavisen* Økonomi.

Ny Aftenposten-topp

Sondre Gravir, administrerende direktør i Aftenposten. Foto: Aftenposten

Sondre Gravir ny administrerende direktør.

Sondre Gravir er ansatt som ny administrerende direktør i Aftenposten etter Lars Erik Torjussen. Gravir kommer fra tilsvarende stilling i Bergens Tidende.

Gravir er 33 år gammel, og har vært toppsjef i Bergens Tidende siden januar 2009.

Den nye Aftenposten-sjefen er siviløkonom med spesialisering innen finans fra Norges Handelshøyskole og har studert finansrelaterte MBA-fag ved National University of Singapore. Fra 2003 til 2007 var han ansatt som konsulent og prosjektleder i McKinsey&Company. I denne perioden jobbet han mye i Aftenposten, først i forbindelse med et stort strategiprosjekt, deretter deltok han aktivt i prosjektgruppen som hadde ansvar for omleggingen av avisens morgenutgave til tabloidformat. I 2007 tiltrådte han som direktør i Schibsted ASA, og var prosjektleder under etableringen av Media Norge. Gravir deltok også i andre strategiprosjekter både i Schibsted ASA og i konsernets datterselskaper. Fra januar til oktober 2008 var han konstituert finansdirektør og fungerte også som adm.dir. i Stavanger Aftenblad. Fra 2009 har han vært adm.dir. i Bergens Tidende.

Gravir legger ikke skjul på at han ser fram til å ta over ansvaret i Aftenposten.

- For min del er dette uten tvil en av de mest spennende jobbene man kan ha i norsk mediebransje. Aftenposten er et fantastisk mediehus som gjennom de siste årene har vist en imponerende utvikling. Jeg gleder meg veldig til å føre dette videre og med Aftenpostens merkevare, markedsposisjon og kompetente medarbeidere, er jeg optimistisk med tanke på den videre utviklingen. Samtidig har jeg høye ambisjoner i forhold til hvilken posisjon jeg mener Aftenposten skal ha og hva vi sammen skal utrette de neste årene. Og det krever at vi må bli enda bedre på både redaksjonell og kommersiell digital utvikling. Jeg kommer til å bruke den første tiden til å bli godt kjent med organisasjonen før jeg vil være tydelig på hvilke endringer og satsingsområder jeg ser for meg, forteller Sondre Gravir i en melding.

Konsernsjef i Media Norge Didrik Munch, som også er styreleder i Aftenposten, er godt fornøyd med ansettelsen.

- Jeg er meget tilfreds med at Sondre har sagt ja til å bli admministrerende direktør i Aftenposten. Jeg er trygg på at han med sin erfaring og ut fra de resultatene han har oppnådd som admministrerende direktør i Bergens Tidende, vil være den rette til å lede Aftenposten, sier Didrik Munch i meldingen.

Sondre Gravir vil tiltre i Aftenposten 1. januar 2012.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag