*Nettavisen* Økonomi.

Ny forskrift skal redde barn

Foto: (Thinkstock)

Regjeringen vil bekjempe overvekt hos barn med ny forskrift om markedsføring.

07.06.12 19:33

Regjeringen har i dag kommet med forslag til ny forskrift for markedsføring mot barn.

NHO Mat og Drikke erkjenner at overvekt og fedme er et stort samfunnsproblem.

Mat- og drikkeindustrien ønsker å være en del av løsningen på dette problemet, og vil bidra gjennom å utvikle produkter med mindre sukker, fett og salt, gi informasjon om produkter samt markedsføre på en ansvarlig måte.

Lite reklame mot barn
Mat- og drikkeindustrien har i flere år hatt selvjustis når det gjelder markedsføring mot barn og unge. De frivillige retningslinjene for markedsføring overfor barn og unge fungerer. Undersøkelser viser at det i dag er veldig lite reklame rettet direkte mot barn i Norge.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

- Mat- og drikkeindustrien har samarbeidet med myndighetene om å kartlegge behovet for strengere reguleringer av markedsføring mot barn og unge. NHO Mat og Drikke mener at resultatet av de ulike undersøkelsene som er gjort de seneste årene, viser at mat- og drikkeprodusenter overholder de frivillige retningslinjene for markedsføring mot barn og unge. Reklame rettet mot barn og unge er svært lite utbredt i dag, sier Roald Gulbrandsen, direktør for næringspolitikk i NHO Mat og Drikke i en melding.

Mat- og drikkeindustrien vil gjennom forskning og innovasjon utvikle nye produkter med mindre sukker, mindre salt og mindre fett. Det er gjennom samarbeid at mat- og drikkeindustrien og myndigheter kan bidra til å løse fedmeproblemet i befolkningen.

Forbruket går ned
- Sukkerforbruket i Norge har gått ned kontinuerlig de siste 13 årene, mye av dette skyldes mat- og drikkeindustriens positive produktutvikling. Det har vært en 30 prosent nedgang av sukker i løpet av de siste ti år, sier Gulbrandsen.

Utgangspunktet til NHO Mat og Drikke har i denne saken vært at det ikke er behov for en ny forskrift.

- Nå som et forslag til ny forskrift har kommet, ser vi frem til å ha en god dialog med myndighetene i denne prosessen fremover, sier Gulbrandsen i meldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.