*Nettavisen* Økonomi.

Ny kokkekamp mellom kjendiser

ÅRETS TV-KOKK: Erik Mortvedt stakk av med seieren i «4-stjerners middag» i fjor. Foto: TVNorge

Enda en sesong av 4-stjerners middag.

10.01.12 11:26

Tre år etter at 4-stjerners middag var med på å snu TVNorge er programmet igjen å se på norske skjermer – denne gangen med flere kjente fjes på menyen enn noen gang før.

Fra 16. januar og 16 uker framover byr TVNorge på hele 64 kjendiser og 64 episoder av 4-stjerners middag – programmet som for alvor tok seerne med inn på kjøkkenet hos norske kjendiser. Stripen, som går mandager til torsdager klokken 19.30, har siden første sesong i 2009 åpnet den viktige kveldsbuffeten for TVNorge, og har fra starten av vært en nøkkelfaktor i kanalens siste suksessår.

- På mange måter var 4-stjerners middag det første synlige resultatet av kursendringen i TVNorge, og har på kort tid blitt en av TVNorges sterkeste merkevarer. Høsten 2009 gikk nyhetene av lufta, og pengene ble satset på bred, norsk familieunderholdning med en positiv grunntone – blant annet 4-stjerners middag, som ble en umiddelbar suksess. Og dermed smittet også høyere seertall utover resten av TV-kvelden, sier Harald Strømme, administrerende direktør i TVNorge i en melding.

Stripen øker andelene
Programmene som lå i 19.30-slot’en på TVNorge før 4-stjerners middag hadde gjennomsnittlig en andel på 10,2 prosent i målgruppen 12-44 år. Denne andelen økte til 15,7 prosent da kjendiskokkeleringen dukket opp på skjermen, og økte også andelene for primetime-programmene som etterfulgte 4-stjerners middag. Gjennomsnittlig økte TVNorges andeler i primetime før og etter stripen med 8 prosentpoeng, fra 14,4 prosent til 15,5 prosent(09).

Hot’n’spicy ny sesong
Denne sesongen disker 4-stjerners middag opp med et fruktfat av kjente fjes, blant andre Anne Holt, Halvard Hanevold, Hanne Sørvaag, Leo Ajkic, Are Sende-Osen, Onkl P, Finn Scjøll, Shabana Rehman, Finn Christian Jagge og Ellen Holager Andenæs. Seerne får også svar på hvor herskapelig Toppen Bech egentlig har det hjemme, og om champagnen også flommer i Vebjørn Sands galleri i New York.

- 4 stjerners middag er blitt et kjærkomment ritual som innledning på TV-kvelden. Som seer føler du rett og slett at du deltar i et usedvanlig hyggelig middagsselskap, med morsomme gjester, kjappe replikker og mye god mat. Bare gode vibber – slik skal det være å se på TVNorge, sier Strømme i meldingen.

Dette er 4-stjerners middag:
I 4-stjerners middag skal fire kjente personer hver uke åpne dørene til sine hjem, og være vertskap for hverandre og for norske TV-seere. Hver uke kåres det en vinner, og til slutt møtes alle ukesvinnerne i en storslagen direktesendt finale. Sjefskokk Ole Martin Alfsen kommer med tips og kommentarer fra sidelinjen underveis i programmet.

Når fjerde sesongen av 4-stjerners middag er over, har 216 norske kjendiser vist frem både bolig og kjøkkenferdigheter for det norske folk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.