*Nettavisen* Økonomi.

Ny økonomidirektør i TV 2

Administrerende direktør Alf Hildrum og økonomidirektør Maria Borch Helsengreen. Foto: Johanne Viken Sandnes / TV 2

Maria Borch Helsengreen kommer fra flere store leder stillinger.

Helsengreen kommer fra stillingen som direktør for Forretningsutvikling og markedsanalyse i Argentum Fondsinvesteringer i Bergen.

- Jeg er glad for å ønske Maria velkommen i TV 2s ledergruppe og som leder av vår økonomiavdeling. Hun har bred ledererfaring og svært relevant utdannelse og praksis fra økonomi og finans. Hun har også jobbet mye med prosjekter og økonomisk analyse, noe som har gitt henne innsikt i å analysere kompliserte sammenhenger. Hun har stor interesse i strategiske spørsmål og vil være en verdifull medspiller i TV 2s videre utvikling. Og så har jeg lagt vekt på at hun solid fotfeste i Bergens næringsliv og medieinnsikt fra vervet som nestleder i styret i Bergens Tidende, sier administrerende direktør Alf Hildrum i en pressemelding.

Borch Helsengreen er statsautorisert revisor, utdannet siviløkonom fra NHH og har høyere revisorstudium fra samme sted. Hun har tidligere hatt ledende stillinger i Sparebanken Vest, DNB Nor Kapitalforvaltning og Arthur Andersen Business Consulting. Hun er nestleder i styret i Bergens Tidende, styremedlem i Norsk Tillitsmann og er tidligere styremedlem i Oslo Børs.

- Dette er en veldig spennende jobb i et av de ledende mediehusene i Norden, sier Borch Helsengreen.

- Mediebransjen er en bransje i veldig endring. Brukerne og annonsørene orienterer seg stadig i nye retninger, og jeg ser frem til å være med å bidra i TV 2 til å skape gode produkter og tjenester for brukere og annonsører, sier hun videre.

Maria er 45 år og bosatt i Bergen og vil begynne i TV 2 senest 1. september.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.