NA24.no

Ny reklame-rekord på nettet

Sist oppdatert:
Reklameomsetningen fortsetter å vokse på internett.

INMAs og Nettforum annonsestatistikk melder om en samlet netto annonseomsetning på internett på 155 millioner i mai måned. Merkevareomsetningen isolert sett har rundet 500 millioner etter årets første fem måneder. Dette er en vekst på 31 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Omsetningsrekord etter rekord viser at annonsørene er i ferd med å ta innover seg forbrukerens endrede mediemønster. Internett er favorittkanalen i de mest sentrale og viktigste målgrupper for annonsørene, mens vi ser at seertallene raser i tv-segmentet, sier Børge Vike Sandengen, leder av INMA, interesseorganisasjonen for interaktiv markedsføring.

Gode tider
- Det er gode tider i det norske reklamemarkedet, men Sandengen er sikker på at veksten på internett vil vedvare. Kunnskapen øker hos flere og flere annonsørene og markedsavdelingene er blitt fortrolige med kanalen. Kvaliteten på reklamen er i betydelig vekst og reklamebransjen jobber langt mer strategisk og integrert enn noen gang tidligere. Dette skaper resultat og effekt. I markedets best utviklede kanal for effektmåling sikres langsiktig vekst i bransjen, konkluderer Sandengen.

Stilling økte
For rubrikkannonsene var den samlede veksten på 18 prosent i mai, men stillingsmarkedet øker hele 40 prosent sammenlignet med mai i fjor. Den nest største veksten skjedde blant merkevareannonsene, i alt på 31 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere