Ny rekord for Nettavisen

Foto: Foto (Nettavisen)

Samme uke som Nettavisen var først med å lansere en fullverdig iPad-avis, kom også avisens nye leserekord.

25.10.10 15:11

Nettavisen satte sist uke ny rekord i antall lesere med 1 387 889 på en uke. Sjefredaktør Gunnar Stavrum mener det er en blanding av økt fokus på kjerneområder og nylanseringer:

- For en drøy uke siden var vi den første avisen i Norge som lanserte en fullverdig iPad-avis, i tillegg har vi i løpet av de to siste årene lansert både nye redaksjonelle produkter og nye tjenester for våre lesere som Side3, Norgespasset og MittOppdrag, sier Stavrum.

Gode lesertall på iPad
Den første ukens tall er klare for iPad-løsningen, og Stavrum kan melde om gode lesertall:

- Det var nærmere syv tusen besøk på vår iPad-avis den første dagen, noe som er relativt høyt med tanke på at det kun er 30-40 000 slike lesebrett i Norge. Selvfølgelig er dette en veldig ny ting for mange, og iPad er heller ikke lansert i Norge.

Du finner Nettavisens iPad-løsning ved å bruke nettleseren på lesebrettet og skrive inn adressen: www.nettavisen.no/ipad/ - avisen blir også gratis tilgjengelig i App Store om kort tid.

- For oss er det selvfølgelig spennende å se lesingen av vår avis som blir oppdatert 24 timer i døgnet mot papiravisenes forsøk på å lage en avis som skal følge deres normale tankegang om å gi gårsdagens nyheter i en større innpakning. Det er selvfølgelig en forskjell i at vi ikke tar betalt for denne versjonen av vår iPad-avis.

600.000 skattesøk
I tillegg til lanseringer på nye plattformer er også Stavrum sikker på at totaltrafikken er påvirket av det økte fokus på Nettavisens kjerneområder nyheter, sport og økonomi:

- Vi ser på tallene de siste ukene at områdene som virkelig øker er disse.

Skattetallene ga derimot ikke like høye lesetall som tidligere år:

- Det var rundt 600 000 søk den første dagen, noe som er mye lavere enn tidligere år. Det var faktisk slik at vi sist uke hadde mer trafikk på de andre ukedagene enn på onsdag, da skattetallene ble lagt ut.

325.000 leser Side3
Nylanseringen Side3 som nå går inn i sin sjette uke:

- Side3 har blitt meget godt mottatt av sin lesergruppe. En nylig gjennomført leseundersøkelse viser at vi har klart å nå målgruppen unge menn, og at disse også er meget fornøyd med produktet. At vi nå har over 325 000 lesere av et såpass nytt magasin er vi svært fornøyde med.

Det er ikke bare på nett at Nettavisen opplever en god vekst. Mobilversjonen av Nettavisen har siden mai opplevd en sterk vekst:

- Siden mai i år har vår mobilavis opplevd en vekst på 120 prosent i antall lesere. Vi er også nå i ferd med å ferdigstille vår første iPhone-app for Nettavisen. Her har vi sittet litt på gjerdet for å kunne gi en tilfredsstillende opplevelse også her, vi har vært tilgjengelig med en optimalisert versjon for smart-telefoner lenge.

Du finner smartversjonen av Nettavisen på www.nettavisen.no/iphone/ (for både Android og iPhone). Mobilversjonen av Nettavisen finner du på mobil.nettavisen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nettavisen

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag