Ny rekord for Proact

Foto: Johnny Syversen / josy.no

Har satt norsk omsetningsrekord i første kvartal i år.

Internasjonalt har Proact blitt 60 prosent større på ett år takket være både organisk vekst og flere oppkjøp.

Proact IT Norge melder om en kvartalsomsetning på 61 millioner kroner, en økning på over 17 prosent i forhold til fjoråret. På konsernnivå økte Proact omsetningen med hele 25 prosent – til 349 millioner kroner – viser selskapets kvartalsrapport.

– Både i og utenfor Norge går det så det suser, sier Eirik Pedersen, administrerende direktør i Proact IT Norge. Selskapet hadde ved kvartalets utgang 431 medarbeidere i 12 land – omkring 100 flere enn på samme tid i fjor.

Storhandel i Storbritannia i april
Proact har nettopp kjøpt opp selskapet B2net, og kommer dermed inn på det viktige britiske markedet. B2net har en omsetning på om lag 428 millioner kroner og har 145 ansatte spredt på fem kontorer i Storbritannia. Totalt betalte Proact 107 millioner kroner for 75 prosent av aksjene, med opsjon på de gjenstående 25 prosentene.

– B2net er ledende på lagring og arkivering i Storbritannia, og ligner på Proact både i teknologi, markedsposisjon og kultur. Alt ligger til rette for en vellykket integrering, forteller Pedersen.

Europeisk handletur
Det siste halvåret har Proact tatt store steg mot å bli en europeisk aktør på lagringsmarkedet. I oktober 2010 kjøpte selskapet opp Storyflex, og januar i år ble det kjent av Proact overtok Databasement. Dette har gitt lagringsspesialisten fotfeste i Tsjekkia, Slovakia, Nederland, Belgia og Spania.

Oppkjøpene har imidlertid bidratt til at nettoresultatet for første kvartal synker med 64 prosent. – Dette er omtrent som forventet. I perioder med ekspansjon er det vanlig at resultatet blir dårligere på kort sikt. Minus nyervervelsene øker nettoresultatet med 25 prosent, understreker Pedersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.