Ny sexskandale på trappene

Foto: (Scanpix)

- Jeg elsker vakre damer, sier Silvio.

26.11.09 13:33

Silvio Berlusconi er kanskje ikke mest kjent for å stå stille når han først tråkker i salaten.

De siste månedene har det stormet rundt den mektige og styrtrike statsministeren, noe som neppe roer seg med det første.

De italienske avisene Corriere della Sera og La Stampa meldte begge onsdag at forretningsmannen Giancarlo Tarantini skal ha fikset det slik at rundt 30 kvinner, som tilbyr seksuelle tjenester, kom på 18 fester holdt av Berlusconi i perioden september 2008 til januar 2009.

- Jeg introduserte dem som mine venner og nevnte ikke det faktum at jeg noen ganger betalte dem. Jeg ønsket å møte statsminister Berlusconi og for å få til det brukte jeg mye for å komme i kontakt med han, vel vitende om hans smak for kvinner, skal forretningsmannen ha forklart i avhør, ifølge AFP.

Noen av kvinnene skal ha fått 1.000 euro for seksuelle tjenester mens andre bare skal ha fått dekket sine utgifter. Tarantini etterforskes for korrupsjon, medvirkning til prostitusjon og langing av kokain.

72 år gamle Silvio selv står hardnakket på at han aldri har betalt for seksuelle tjenester og mener selv at han er offer for ondsinnede angrep.

- Jeg tror italienere kjenner seg igjen i meg. Jeg er en av dem. Jeg var fattig, jeg er interessert i tingene som interesserer dem, jeg elsker fotball, jeg smiler, jeg elsker andre og over alt annet vakre damer, sier Berlusconi, ifølge AFP.

Sexskandale
Oppslagene i italienske medier nå er knyttet til det store samtaletemaet i Italia på forsommeren i år, som var de kontroversielle nakenbilder tatt av Antonello Zappadu i Villa Certosa i Berlusconis residens på Sardinia. Bildene ble ulovlige å publisere i Italia, etter at Berlusconi fikk retten med på sensur. Det hørte imidlertid ikke den spanske storavisen El Pais på, da de publisert bildene.

Som en konsekvens av dette og at Berlusconi viste seg i 18-års dagen til en ung modell gikk kona ut i italiensk presse og krevde skilsmisse. Siden den gang har kona gått ut og beskyldt Berlusconi for å holde på med yngre jenter, medier har i tillegg rapport at han skal ha holdt på med prostituerte. Om disse forholdene svarte Silvio slik i forrige uke:

- Jeg har aldri hyppig møtt mindreårige, fremfor alt Letizia, jeg har aldri betalt prostituerte. Du må se at det jeg har gjort som statsminister de 15 siste månedene viser at jeg ikke er syk, men at jeg er Supermann.

Les mer her: - Jeg er ikke syk. Jeg er Supermann

Foto: Franco Castano'

Dersom det viser seg at Berlusconi faktisk har hatt med prostituerte å gjøre vil det bli en pinlig affære.

Populær fyr
Selv liker han å vise til meningsmålinger som forteller hvor populær han er når det stormer som verst, så også nå. Han hevder at 68,4 prosent av folket er fornøyde med jobben han gjør.

- Silvio Berlusconi nyter en rekordhøy tillit i en periode med (økonomisk) krise, tross de ondsinnede angrepene mot han, sier mediemogulen.

I mai henviste han til en meningsmåling - som bare han hadde sett - som sa at han hadde en popularitet på over 75 prosent, noe som gjorde Berlusconi langt mer populær enn Barack Obama eller noen annen statsleder for den sakens skyld.

- Meningsmålingene jeg viser til sier at Obama har en popularitet på 59 prosent. Bare den brasilianske presidenten Luiz Inacia Lula kommer over 60 prosent, med sine 64 prosent. Så jeg er den mest populære, meldte han den gang.

Les mer: - Jeg er verdens mest populære

Som et svar på at den spanske avisen klinte til med oppslaget annonserte Berlusconis advokater at de ville saksøke den spanske avisen. Nå vil «Supermann» også hindre informasjonsflyten fra EU.

- Vil hindre EU
I forrige uke truet Berlusconi med å blokkere samarbeidet med EU med mindre kommisjonærene og deres talsmenn fikk taleforbud og ble forhindret fra å uttale seg om noe som helst.

Det oppsiktsvekkende kravet kom etter at den britiske talsmannen Dennis Abbott meldte at de vil be italienske myndigheter om en oppklaring, knyttet til en hendelse søndag der utvandrere som forsøkte å komme til Italia ble sendt tilbake til Libya.

Berlusconi ønsker at kun presidenten i EU-kommisjonen, eller dens talsmenn, skal ha tillatelse til å uttale seg på vegne av kommisjonen. Han krever at de som skulle finne på å bryte tausheten skal bli fjernet en gang for alle.

Dette er langt fra første gang at Berlusconi, som direkte eller indirekte kontrollerer 90 prosent av Italias fjernsynskanaler samt en rekke aviser, forsøker å kontrollere hva mediene måtte finne på å trykke.

Vil stanse pressen
I Italia har landets intellektuelle elite rast den siste tiden som en følge av at Berlusconi har varslet søksmål mot flere aviser grunnet skriverier knyttet til sexskandalene.

Foto: Javier Soriano

En underskriftskampanje på nettet til forsvar for pressefriheten startet av avisen La Repubblica, som selv er saksøkt for å ha stilt spørsmål knyttet til Berlusconis oppførsel og privatliv, er signert av over 120.000 personer. Blant de som har signert finner man store forfattere som Umberto Eco, Dario Fo og Roberto Saviano,.

Avisen hevder selv at Berlusconi krever 1,4 millioner dollar i erstatning.

Den italienske statsministeren er under etterforskning for bruk av statlige fly for privat bruk, en av dem av transport for hans gjester til festen på Sardinia. Fotografen bak de omdiskuterte bildene påstår at det hver uke har blitt benyttet offisiell transport for å bringe venner, artister, dansere og TV-stjerner for statsministeren til Sardinias Costa Esmeralda-flyplass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.