NA24.no

Ny sjef i Aftenposten

Foto: Stein Hallingstad (Scanpix)
Sist oppdatert:
Hilde Haugsgjerd blir ny sjefredaktør i Aftenposten, meldes det.

Hilde Haugsgjerd (57) blir ny sjefredaktør for Aftenposten. Det melder fagbladet Journalisten, som viser til sentrale kilder.

Haugsgjerd er konstituert i jobben etter at Hans Erik Matre sa opp på grunn av sykdom. Før hun ble konstituert i denne jobben, var hun redaktør i Aftenposten Aften og administrativ redaktør i Aftenposten.

Det har vært spekulert på flere kandidater, men ifølge Journalisten skal Kristin Skogen Lunds avskjed som direktør i avisen ha påvirket styrets vurdering av spørsmålet om ny sjefredaktør. Det skal ha vært ønske om kontinuitet i toppen.

Styreleder i Aftenposten og konsernsjef i Media Norge, Didrik Munch, vil ikke kommentere saken før en endelig avgjørelse er klar.

- Vi har ikke satt noen deadline for dette, men vi arbeider med å få til en utnevnelse så snart det lar seg gjøre. Og vi håper å få den på plass før jul, sier han til Journalisten.

Ifølge Journalisten skal det være styremøte på torsdag.

Haugsgjerd har yrkesbakgrunn blant annet fra Dagbladet og Dagsavisen. I yngre år var hun sentral i Rød Ungdom og Rød Valgallianse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere