Ny sjef i Fædrelandsvennen

Administrerende direktør Media Norge

Administrerende direktør Media Norge Foto: Morten Holm (Scanpix)

Didrik Munch har funnet mannen som skal overta etter Vadseths dramatiske avgang.

14.06.10 13:58

43 år gamle Eivind Ljøstad er ansatt som ny sjefredaktør i mediehuset Fædrelandsvennen. Ljøstad kommer fra stillingen som ansvarlig redaktør I Agderposten og vil tiltre sin nye stilling i løpet august.

- Jeg er spent og ydmyk i forhold til å bli redaktør i Sørlandets største mediehus, samtidig som jeg synes det er trist å forlate Agderposten. Jeg kommer til å savne alle mine dyktige kollegaer i Arendal, men har store forventinger til hvilke muligheter som møter meg i Fædrelandsvennen, skriver Ljøstad i en melding.

Klikk på bildet for å forstørre.

Styreleder Didrik Munch i Media Norge har vært på leting etter en ny leder for Fædrelandsvennen etter at Hans Christian Vadseth trakk seg under dramatiske omstendigheter.

Det blir en sørlending og en erfaren pressemann som nå inntar sjefredaktørstolen i Sørlandets ledende mediehus. Ljøstad er født i Arendal, bosatt i Kristiansand og har vært i pressen siden 1985. Lengst presseerfaring har han fra Dagbladet, der han blant annet var nyhetsredaktør i perioden 2003 til 2006. Han er utdannet i journalistikk og har historie mellomfag og statsvitenskap grunnfag fra Universitetet i Oslo, opplyses det.

- En redaktørs viktigste oppgave må alltid være å fokusere på journalistikken. Min ambisjon med Fædrelandsvennen vil være å bidra til at produktene blir bedre gjennom god journalistikk. Gode avsløringer er også den beste kulturbyggeren som finnes i et mediehus, skriver han i meldingen.

Fædrelandsvennens styreleder, konsernsjef Didrik Munch i Media Norge, er meget godt fornøyd med ansettelsen av Eivind Ljøstad.

- Vi er veldig glad for at Ljøstad har takket ja til stillingen som sjefredaktør i Fædrelandsvennen. Med sin lange erfaring fra ulike posisjoner i bransjen, og ut fra det vi vet han står for, er jeg sikker på at dette er et godt valg for Fædrelandsvennen. Han blir samtidig et viktig tilskudd til konsernledelsen i Media Norge, skriver Munch.

Munch forteller at Fædrelandsvennens styre har vært på let etter en kandidat som kan videreutvikle både den tradisjonelle papiravisen og de digitale kanalene.

- Mediebransjen står over store utfordringer, og Eivind Ljøstad er etter styrets oppfatning den rette personen til å lede Fædrelandsvennens redaksjon i et stadig mer krevende marked, sier Munch.

Fædrelandsvennen skal også ansette ny administrerende direktør.

– Her nærmer vi oss en snarlig avgjørelse, og jeg har tro på at stillingen vil være besatt innen sommerferien, opplyser Didrik Munch.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.