NA24.no

Foto: NTB Scanpix

Ny sjef i TV 2

- De må på sett og hvis ta opp kampen med TVNorge, og ikke bare lukke øyene, sier TV-ekspert.

Aldri før har TV 2 hatt lavere seeroppslutning. Interessen for storsatsingene daler og seerne eldes i rekordfart.

Les mer: Seerne rømmer fra TV 2

Nå hanker kanalen inn en ny programdirektør.

Trond Kvernstrøm forlater Monster til fordel for TV 2, og får ansvaret for alt programinnhold til alle plattformer, med unntak nyheter og sport.

TV 2 begrunner ansettelsen med at konkurransen om seere og brukere skjerpes i stort tempo, og det er nødvendig med større kapasitet og flere nye ideer.

Må få opp øynene

TV-ekspert Morten Wiberg i mediebyrået Carat er spent på ansettelsen.

- De må på sett og hvis ta opp kampen med TVNorge og ikke bare lukke øyene og være opptatt av å slå NRK, sier Morten Wiberg til Nettavisen.

Wiberg etterlyser store helgesatsinger fra kanalen, «med litt friskt blod».

- Kvernstrøm har god kjennskap til markedet. Han kan fort være riktig mann på riktig sted, sier han.

Kan bidra til kostnadskutt

Morten Wiberg i Carat vil ikke spekulere i om kunnskapen Kvernstrøm tar med seg fra produksjonsselskapet vil bli brukt til å presse prisene hos gamle arbeidskolleger.

- Det er aldri feil med god kunnskap, så det kan jo bidra til kostnadsreduksjon. Han kan kanskje se noe nye muligheter. De finnes jo et utall av produksjoner som aldri har hatt blitt vist på skjermen. Han kan kanskje tørre å satse på det ukjente, fortsetter Wiberg.

Trond Kvernstrøm har en lang merittliste bak seg i norsk TV-bransje. Han startet sin karriere med TVNorge-programmer som «Casino» og «Klart svar».

I 1994 startet han Nordisk Film i Norge og produserte «Mestermøtet», «Millionær» og «HitAwards». I 2002 etablerte han Monster sammen med Olav Øen.

Monster har produsert produksjoner som «Idol», «Skal vi Danse», «Senkveld med Thomas og Harald», «Gullruten», «Gullfisken», «Norske Talenter», «Alt for Norge», «Stjernekamp» og «Halvbroren».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere