NA24.no

Ny vri fra BI

Foto: Borgen, Ørn E. (SCANPIX)
Journalistutdanning skal spisse kompetansen mot den nye hverdagen.

Handelshøyskolen BI tilbyr fra høsten til neste år en treårig bachelorstudie i medieutvikling og journalistikk.

- Studiet er unikt og tilpasset den nye mediesituasjonen, skriver fagansvarlig Jo Bech-Karlsen på Handelshøyskolen BI i en melding.

Utfordringene
Det nye med studiet er at det fanger opp de utfordringene som de siste årenes rivende medieutvikling har skapt for mediehusene.

- Journalistenes arbeidsoppgaver er langt mer varierte og omfattende enn tidligere. De må ikke bare kunne det journalistiske håndverket, men også beherske flere mediekanaler og ha innsikt i medienes rammebetingelser, sier Jo Bech-Karlsen.

Tre emner
Studiet i medieutvikling og journalistikk kombinerer tre sentrale emner på en ny måte. Det er journalistikk på papir og nett, økonomifag og medieøkonomi og journalistisk innovasjon og entreprenørskap.

- Bakteppet er at teknologiske, strukturelle, organisatoriske og økonomiske forutsetninger i mediebransjen er i rask forandring, heter det.

Medievaner er radikalt endret de siste årene, og det skal BI gjøre noe med slik at deres studenter er i forkant.

En journalistutdanning som ikke tar hensyn til disse endringene vil fort blir irrelevant, heter det fra høyskolen.

De som skal endre studiet er blant annet professor Guri Hjeltnes, førsteamanuensis Erik Wilberg, Arne H. Krumsvik og Mona Solvoll.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere