Nye bilder av Mohyeldeen Mohammad

Foto: Ukjent (Facebook)

Her poserer den norske islamisten med en amerikansk automatrifle et sted i Syria.

12.11.12 11:49

OSLO (NTB og Nettavisen): Profetens Ummah-medlem Mohyeldeen Mohammad la torsdag ut nye bilder av seg selv på sosiale medier.

Det skjedde kort tid før Politiets sikkerhetstjeneste holdt sin pressekonferanse om hvordan ekstreme islamister skal bekjempes.

Nye bilder av Mohammad og Bhatti
Bare noen timer før pressekonferansen i Oslo, la den norske islamisten Mohyeldeen Mohammad ut to bilder på sosiale medier, skriver den svenske journalisten Per Gudmundson på bloggen sin.

Gudmundson, som jobber i Svenska Dagbladet, publiserte bildene natt til fredag. Han har også tidligere publisert bilder av Mohammad. Tidligere denne uken la han ut nye bilder av Arfan Bhatti.

Se Per Gudmundsons blogg her

Tatt i Syria
På et av de to nye bildene poserer Profetens Ummah-medlemmet Mohyeldeen Mohammad sammen med flere våpen og en maskert mann, sittende mellom noen trær et sted i Syria.

På sin Facebook-side har Mohammad også skrevet en tekst på arabisk til bildet der han hyller Gud og Allah og skriver at adressaten er den norske regjeringen som «løgnaktig har hevdet at vi er terrorister og ekstremister». Han gir uttrykk for at han på denne måten vil komme med et budskap på et språk som blir forstått.

Får oppmuntring fra Facebook-venner
Flere har trykket «like» og postet kommentarer til bildet. En skriver: «Måtte Allah gi deg styrke» og videre «Endelig en som virkelig har våknet». En ung mann fra Oslo skriver: «Vakre bror. Du ser ut til å være i det rette miljøet».

Med amerikansk automatvåpen
Mohyeldeen Mohammad og den andre personen er iført kamuflasjeklær og har hvert sitt Kalashnikov-gevær, men foran seg har de plassert det som synes å være en M16, standardrifla som benyttes av det amerikanske forsvaret.

På det andre bildet er Mohammad sammen med svenske Ahmad bin Sultan i forbindelse med utdeling av penger innsamlet i Skandinavia til syriske flyktninger i Jordan.

Mohammad har også lagt ut en tekst på arabisk, som et budskap til norske myndigheter. Mohammad gir uttrykk for at bildenes budskap er det eneste språk Norge forstår.

Nettavisen spurte Mohyeldeen Mohammads advokat John Christian Elden hvordan bildene skal tolkes. Han svarte slik:

- Hva som er mine klienters politiske eller militære budskap er langt unna mitt bord. Først hvis de skulle bli beskyldt for å bryte noen lov kommer jeg inn i bildet og gjør min jobb.

Ber om fire nye uker for trusselsiktet islamist

Oslo (NTB): Politiet ber fredag om at varetektsperioden for den trusselsiktede islamisten Arslan Maroof Hussain (27), også kjent som Ubaydullah Hussain, blir utvidet med fire nye uker.

Hussain ble i slutten av oktober varetektsfengslet i to uker med brev-, besøks- og medieforbud siktet for trusler mot to journalister og mot Det Mosaiske Trossamfund.

Siktelsen ble onsdag utvidet til å omfatte heleri av inntil 5 millioner kroner. I tillegg er han siktet for å ha kalt et vitne i Krekar-saken for et svin.

- Min klient nekter skyld for å ha overført ulovlige penger til utlandet. Uttalelsen i siktelsen mener Hussain er innenfor ytringsfriheten, sa 27-åringens forsvarer John Christian Elden onsdag.

Varetektsperioden går ut fredag. Politiet har varslet at det vil be om forlenget varetekt i fire uker.

Politiadvokat Kathrine Kristoff i Oslo politidistrikt sier til Aftenposten at det er blitt avhørt vitner i saken. (©NTB)

Tidligere straffedømt
TV 2 satte sist uke søkelys på miljøet rundt gruppa Profetens Ummah ved å fortelle om bakgrunnen til noen av de mest sentrale personene. TV 2 fortalte hvordan flere av medlemmene, blant dem Arfan Bhatti, Wahab Butt og Avdyli Egzon er tidligere straffedømt. Arfan Bhatti er straffedømt åtte ganger.

Torsdag avslørte TV 2 at Ubaydullah Hussain og Arfan Bhatti også har fått NAV-støtte. Bhatti får ifølge TV 2 9400 kroner i måneden fra NAV.

Tirsdag kalte representanter for Profetens Ummah inn til sin første pressekonferanse i et forsøk på å stanse det de oppfatter som spredning av løgner om gruppen.

Beskylder PST for heksejakt
På pressekonferansen sto Egzon Avdyli fram som en talsmann for gruppen. Han leste opp en uttalelse der han blant annet sa dette:

- Den siste tiden har vi sett at media med politiet og PST i spissen aktivt har sagt at trusselen fra islamister aldri har vært høyere i Norge enn nå. Dette bygger de blant annet på at noen muslimer har dratt til Syria, og frykten er at de skal få våpentrening og tilslutte seg Al-Qaida og at de skal komme tilbake hit for å utføre et angrep. De bygge også på at de såkalte islamistene bare har blitt flere. Denne heksejakten som har funnet sted de siste ukene er startet av PST og er ikke basert på annet enn løgner. Myndighetene har sammen med PST vært enstemmige i å stoppe de radikale muslimene eller islamistene. Men vi spør dem fra hva? Begår de noen forbrytelse, noe straffbart, noe kriminelt? Muslimer som har tatt eller har meldt seg opp til jegerprøven blir mistenkt for å ha skumle hensikter etter endt kurs, selv om deltakerne selv har avvist dette. Andre blir beskyldt for å stå i ledtog med Al-Qaida for å drive humanitært arbeid eller bare ved å donere litt penger til de som trenger det i Syria. Eller de som driver med klær og medisin ved grensene blir anklaget for å stå i ledtog med Al-Qaida. Grete Faremo har vært veldig frampå med hvordan man kan vente en tiltale på de som kommer tilbake fra Syria selv om det er snakk om å drive humanitær hjelp og støtte. Det har ikke kommet fram at det er begått noen krigsforbrytelser der, tvert imot, det er Bashar al-Assad (Syrias president. Red.anm.) som begår forbrytelser. Samtidig har vi sett at de norske styrkene i Afghanistan har innrømmet drap på sivile uten at staten griper inn eller fordømmer dette.

Foto: Gunnar Stavrum

- Skremselsbilde
Egzon Avdyli anklaget PST for at fokuset de retter mot islamister gir grobunn for ekstremister som Anders Behring Breivik.

- Det er på grunn av dette skremselsbildet om oss som gjør at sånne som Breivik han får forme seg og gjør det han gjorde. PSTs seriøsitet har sunket ned på et barnenivå der de fører sitt folk, det norske folk, bak lyset med denne misvisende informasjonen. Mon tro hvorfor ikke PST har tatt kontakt med oss? sa han på pressekonferansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.