*Nettavisen* Økonomi.

Nye kutt i Dagbladet

FERDIG FØR MIDDAG: Dagbladet legger om produksjonen av papiravisen. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Dagbladets papiravis skal i all hovedsak lages på dagtid.

04.05.15 15:22

Dagbladet har allerede kuttet søndagsutgaven. Nå er et nytt kutt på trappene.

Avisen trapper ned produksjonen på kveldstid. Dagbladet skal fra høsten gjøres ferdig i vanlig arbeidstid.

– Vi revitaliserer hverdagsavisen etter mønster av de gode erfaringene vi har hatt med helgeavisen. Utviklingstendensen bekrefter at papiravisens funksjon er i stor endring. Den går nå fra å være en klassisk nyhetsavis til å bli en nyhetsavis basert på aktualitetskriteriet, sier sjefredaktør John Arne Markussen i Dagbladet til Nettavisen.

– Som er resultat av dette ser vi at produksjonen kan effektiviseres kraftig. Avisen skal i all hovedsak produseres innen ett skift, men vi endrer ikke trykkstart, og har dermed mulighet til å få med de hendelsene som vi synes fortjener det, fortsetter han.

Tidligere har papiravisen til Dagbladet blitt produsert under to skift.

– Vi har hatt suksess med den nye helgeavisen. Det er den som på en måte setter tonen og er eksempelet på hvordan vi skal tenke framover når det gjelder papiravisen, sier Markussen.

– Hvilken andre endringer kommer dere til å gjøre med papiravisen?

– Vi har hele tiden løpende utviklingsprosjekt, så får vi se hva vi får til. Jeg har ikke lyst til å si så mye mer konkret om hva vi ellers gjør. Vi har ikke sluttet å tenke produktfornyelse. Papiravisen vår går ikke i minus, og skal heller ikke gå i minus fremover, understreker Dagbladet-sjefen.

– Kommer dere til å endre frekvensen?

– Nei, den rører vi ikke. Frekvens og geografi rører vi ikke i denne omgang, sier Markussen.

– Alle de som har spådd papiravisen død må stadig vente litt, men det er klart at det å drive papiravis i dag er ingen spøk. Det er krevende, fortsetter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.