*Nettavisen* Økonomi.

Nye sjefer i NRK

Jon Gelius ansetter nøkkelpersonell.

20.01.09 11:47

NRKs nyhetsredaktør Jon Gelius har lagt kabalen for ledelsen av nyhetene på NRK.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye medieguide

50 prosent kvinner
Av de åtte nye redaksjonssjefene og redaktørene som nrk.no kunngjør i dag er det likt fordelt mellom kjønnene:

Marit Sirum-Eikre blir ny radio- og utviklingsredaktør. Hun får ansvaret for Dagsnytt og alle andre nyhetssendinger på radio samt Alltid Nyheter.

Steffen Fjærvik blir redaksjonssjef for radio- og utvikling. Han kom til Dagsnytt for et drøyt halvt år siden som redaksjonssjef.

Solveig Tvedt blir ny tv- og prosjektredaktør. Hun får ansvaret for Dagsrevyen og alle andre nyhetssendinger på tv i NRK1 og NRK2, også Morgennytt.

Ingebjørg Berdal blir redaksjonssjef for tv- og prosjekt.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

– Etter en krevende, grundig og vanskelig utvelgelsesprosess har jeg funnet fram til dem jeg mener vil være de beste lederne inn i en ny tid for Nyhetsavdelingen, sa nyhetsredaktør i NRK Jon Gelius da ansettelsene ble kunngjort i dag, skriver nrk.no.

Økt ansvar for Nakkim
Stein Bjøntegård blir ny utenriksredaktør og Kyrre Nakkim blir ny samfunnsredaktør. Nakkim har fram til nå ledet politisk avdeling. I sin nye lederrolle får han ansvaret for å smelte sammen politisk og økonomi til ett slagkraftig redaksjonsmiljø.

Hilde Løchen blir ny magasin- og debattredaktør. Hun får ansvaret for alle magasinsendinger som Dagsnytt18, Ukeslutt, Søndagsavisa, RedaksjonEN og I kveld, i tillegg til Kulturnytt på radio og tv. Nå får hun ansvaret for både magasin- og debattflatene og samtidig inkludere Kulturnytt i Nyhetsavdelingen.

Jan Georg Vedeler fortsetter i sin rolle som redaksjonssjef for producerne. Steinar Mediaas skal gå inn i en rolle som fast kommentator for finans- og økonomistoff på alle plattformer.

Gelius varsler at det skal ansettes en ny nettsjef og en redaksjonssjef i magasin- og debattredaksjonen.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.