NA24.no

NY BOKSJEF: Mads Nygaard tar over Aschehoug forlag i april 2010.
NY BOKSJEF: Mads Nygaard tar over Aschehoug forlag i april 2010. Foto: Aschehoug forlag

Nygaards sønn tar over Aschehoug

Sist oppdatert:
Aschehoug forlag blir i Nygaard-familien etter at Mads Nygaard tar over etter far William.

(SIDE2:) Mads Nygaard ble nevnt som et av navnene til å ta over Aschehoug forlag etter at William Nygaard offentliggjorde at han går av med pensjon til neste år.

Men forlaget gjorde det klart da de lyste ut stillingen at det ikke lå noen automatikk i at toppstillingen skulle gå fra far til sønn.

Mer fra Side2. no: Besøk forsiden

Mens William Nygaard har vært forlagssjef siden 1974, har Mads Nygaard (40) de siste årene vært medarbeider i selskapet Rokade som spesialiserer seg på omstruktureringer i bedrifter. Nygaard og Rokade har blant annet vært involvert i omformingen av Mediehuset Nettavisen.

Før han startet i Rokade, var Mads Nygaard markedssjef både i Tiden, som er Gyldendal-eid og Oktober der Aschehoug har aksjer. Han regnes for å ha meget gode kunnskaper om forlagsbransjen. Fra 2002 til 2006 var han administrerende direktør i Dagsavisen.

- Stillingen er besatt etter en åpen og offentlig søkerprosess, heter det fra Aschehougs side.

H. Aschehoug & Co. (W. Nygaard) AS er et aksjeselskap. Mads Nygaard er oldebarn av W. M. Nygaard som startet opp forlagsvirksomheten i Aschehoug i 1888.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere