NA24.no

Nyheter i nye farger

Foto: Montasje
Sist oppdatert:
TV 2 tar i bruk ny grafikk og bytter ut hoder med programvare.

TV 2 tok lørdag i bruk ny grafikk i sine nyhets- og sportssendinger. Nå er grafikken bedre tilpasset sendinger i breddeformatet 16:9.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Det er en prosess som har pågått noen måneder, forteller nyhetsredaktør, Jan Ove Årsæther i TV 2, til NA24 Propaganda.

Årsæther mener endringen har gitt sendingene et mer moderne og framtidsrettet uttrykk. Det at de også bedre passer breddeformatet har vært viktig ved utviklingen av den nye grafikken.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Det er designhuset Gosu i Bergen som har laget den nye profilen sammen med en egen prosjektgruppe i TV-kanalen. Også nettsidene til TV 2 vil bruke de nye elementene.

«Mozart» erstatter hoder
Det er ikke bare på skjermen kanalen har gjort endringer. Hovedkanalen har også tatt i bruk det egen utviklede avviklingssystemet «Mozart». Programmet har lenge vært i bruk i Nyhetskanalen og sørger for mindre bemanning i kontrollrommet.

- Ved å ta i bruk Mozart har vi spart to årsverk. Mye av sendingen kan nå avvikles automatisk ved hjelp av dette programmet, sier nyhetsredaktøren som allerede har solgt systemet til svenske TV4 og danske TV2.

En rekke andre kanaler har også meldt sin interesse for den TV 2-utviklede programvaren.

- Spesielt i disse tider er det en ekstra stor interesse for å kunne avvikle sendeflater mer kostnadseffektivt, begrunner Årsæther noe av interessen med.

Skal endre mer
Nyhetsredaktøren lover flere endringer utover våren, uten å si så mye om hva de kommer til å gjøre.

- Vi skal igjennom minst to faser til, sier og røper endringer i bruk av storskjerm og utseende på studio.

Se den nye TV-grafikken her:

TV 2 eier 40 prosent av NA24.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere