*Nettavisen* Økonomi.

Nytt nettsted om kreft

Foto: Skjermdump

Med informasjon om den nest vanligste formen for blodcellekreft.

Hvert år er det omtrent 300 personer i Norge som får diagnosen myelomatose.

Et nytt nettsted for informasjon om beinmargskreft tilbyr nå informasjon om det som er den nest vanligste formen for blodcellekreft, informasjon om hva som forårsaker det, hva symptomene er og hvordan det påvirker pasientenes liv, og hvilke behandlingsmuligheter som finnes.

Myelomatose er ikke en velkjent sykdom, og fram til nå har det vært svært lite informasjon tilgjengelig på norsk. Sykdommen er vanlig hos eldre pasienter (gjennomsnittsalder 70 år), derfor er det nyttig med informasjon på morsmålet. Målsetningen med den nye nettsiden, mm-info.org, er å hjelpe mennesker med myelomatose å forstå sykdommen. Nettstedet inneholder også praktisk informasjon om hvilke spørsmål du bør stille til legen, hvilke medisinske uttrykk som brukes om sykdommen og hva disse betyr, og hvordan du kan lære deg å leve med sykdommen.

Myelomatose er den nest vanligste formen for blodkreft etter lymfom, og står for omtrent 10 prosent av alle tilfeller av blodkreft. For tiden kan sykdommen behandles, men ikke helbredes. Imidlertid kan riktig behandling eliminere symptomene på kreft og øke forventet levetid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.