NA24.no

Foto: Alex Brandon (AP)

Obamas håndlanger til Norge

Sist oppdatert:
Barack Obamas kampanjeleder kommer til Oslo i oktober.

Plouffe skal holde hovedforedraget på den årlige konferansen for direktemarkedsføring, Max Marketing Mix, torsdag 29. oktober. Konferansen arrangeres for 17. gang av Norsk Direktemarkedsførings forening - NORDMA.

NA24 Propaganda – Norges største medienettsted

- Vi er både stolte og glade for at David Plouffe takket ja til vår invitasjon. Hans foredrag vil både omhandle strategien bak kampanjen, og hvordan elektroniske kanaler ble tatt i bruk i praksis. Ganske sikkert får vi også et spennende innblikk i hva som skjedde i kulissene både under primærvalgene og i selve presidentvalget, sier Ina Svarød i Nordma, organisasjonen som arrangerer MMM-konferansen.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

President Obamas valgkampanje regnes som den beste politiske kampanjen i amerikanske historie. I Obamas innsettingstale i januar var Plouffe den første utenom egen familie som ble spesielt trukket fram og takket for sin innsats.

Ved siden av en ny og annerledes prioritering av stater og velgergrupper, var Plouffes hovedstrategi å ta i bruk e-post, YouTube og sosiale nettmedier til både å mobilisere til grasrotaktivitet, spre presidentens budskap og til å samle inn penger.

Kampanjeleder for Barack Obamas valgkampanje

Takket være utallige småbeløp fra millioner av bidragsytere, ble nye, store velgergrupper mobilisert og engasjert i valgkampen. Verken Hillary Clinton eller John McCain var i nærheten av det engasjementet og det antall medhjelpere som bidro til å spre Obamas Change! og Yes We Can.

Årets MMM-vil bli arrangert på Det Norske Teatret, 29. oktober.

Har du et medietips – kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere