Økende bruk av elektronisk ID

Norge har nok en gang kommet dårligst ut blant de skandinaviske landene. Andelen piratkopiert PC-programvare i omløp i Norge har riktignok gått tilbake med to prosentpoeng fra 29 prosent i 2010 til 27 prosent i 2011.

Norge har nok en gang kommet dårligst ut blant de skandinaviske landene. Andelen piratkopiert PC-programvare i omløp i Norge har riktignok gått tilbake med to prosentpoeng fra 29 prosent i 2010 til 27 prosent i 2011. Foto: Comstock

Nets er klare med nye informasjonsfilmer om sikker bruk av elektronisk ID

31.03.11 13:44

Nets (tidligere BBS) er klare med nye informasjonsfilmer for gode råd om sikker bruk av elektronisk ID.

-Vi ser en stadig økende bruk av elektronisk ID og elektroniske betalingstjenester i markedet, sier informasjonssjef i Nets, Sigbjørn Larsen. Det er i dag over 6,5 millioner elektroniske IDer i bruk i det norske markedet, og antallet er økende. Stadig flere bruker dermed elektronisk ID for å logge seg inn i nettbanken og til ulike typer av elektronisk identifikasjon, signering og betaling.

-Nets arbeider kontinuerlig med sikker betalingsformidling i alle kanaler. Disse informasjonsfilmene viser noen gode råd ved bruk av elektronisk ID, som informerer brukerne om hvordan de bør opp-tre for å redusere risiko for misbruk, skriver informasjonssjef Sigbjørn Larsen i Nets i en melding.

61 prosent av alle internettbrukere i Norge handlet på nett i januar i år, og antall kjøp økte med ca. 5 prosent fra i fjor. Gjennomsnittelig beløp per kjøp per internettbruker økte med 3 prosent til om lag 1600 kroner sammenlignet med januar i fjor. 69 prosent av alle kjøp på nettet betales med kort.

-Vi får stadig forespørsler fra kunder om vi har noen gode råd for hvordan de bør opptre på nettet og hvordan de kan opptre mest mulig sikkert i elektroniske betalingsmiljøer, sier Larsen. Derfor har vi utviklet disse filmene som gir noen gode råd om sikker bruk av elektronisk ID, sier Larsen. Filmene visualiserer på en god måte noen gode råd ved bruk av elektronisk ID og gjør dermed forhåpentligvis rådene lettere og huske, avslutter Larsen.

Her er filmene:

Skriv alltid inn adressen til nettbanken i nettleseren

Husk alltid å logge ut av nettbanken etter bruk

Hold alltid datamaskinen oppdatert og sikret

Pass godt på sikkerhetskoder og passord

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.