*Nettavisen* Økonomi.

Olaf Thommessen bytter beite

BÆREKRAFTIG ANSETTELSE: Steria har ansatt Olaf Thommessen for å bygge opp en konsulentorganisasjon for bærekraftig rådgivning i Skandinavia. Foto: Johnny Syversen

Den tidligere topp-politikeren begynner i Steria.

22.08.11 08:50

Den tidligere profilerte politikeren og næringslivsgründeren Olaf Thommessen skal bygge opp Sterias satsing på bærekraftig rådgivning i Skandinavia.

- Jeg har kjent Steria en god stund, og er veldig imponert over det selskapet gjør og står for, sier Thommessen (45) i en melding.

Han har tidligere deltatt i rådgivende organ for samfunnsansvar ved Sterias hovedkvarter i Paris.

Steria har ansatt Thommessen for å bygge opp en konsulentorganisasjon for bærekraftig rådgivning (sustainability consulting) i selskapets skandinaviske rådgivningsdivisjoner, primært Norge og Sverige. I tillegg skal Thommessen sitte i Sterias globale styringsgruppe for bærekraftighet samt i ledergruppen til rådgivningsdivisjonen.

- Fra et samfunnsperspektiv er det helt avgjørende at næringslivet engasjerer seg i bærekraftig utvikling, og dette er et prioritert område i Steria. Målet er å bidra til at morgendagens tjenester og produkter både blir bærekraftige og ikke minst lønnsomme, sier han i meldingen.

Thommessen er utdannet siviløkonom med MBA fra International Institute for Management Development i Lausanne samt statsvitenskap fra Science Po i Paris. Foruten sin politiske karriere i Venstre har han vært innom blant andre Storebrand, Orkla, Nera og Eksportrådet. Han har også jobbet med etikk og samfunnsansvar fra sitt eget selskap, Etheco. Konsulentvirksomheten i Etheco blir nå overdratt til Steria, mens CSR Norge, et nettverk for samfunnsansvar, fortsatt vil drives gjennom Etheco

Olaf Thommessen skriver også kommentarer på NA24. Les hans blogger her

Annonsebilag