NA24.no

Osama-virus herjer på nett

Foto: Montasje
Sist oppdatert:
Sprer seg både på e-post og via Google.

Et par timer etter nyheten om Osama Bin Laden sin død hadde hackere laget et virus. Dette infiserer nettsider som kommer opp i Google-søk, når man søker etter informasjon og detaljer om den drepte terrorlederens død.

Utnytter store hendelser

Datakriminelle lar sjelden en anledning gå fra seg. Spesielt større nyhetshendelser har hatt en tendens til å sette de kriminelle i sving.
Det siste i rekken er aksjonen som tok livet av Osama bin Laden, skriver det danske nettstedet epn.dk.

Antivirus selskapet F-Secure advarer nå mot et svært spesielt virus mail som utnytter det faktum at det ennå ikke har blitt kringkastet bilder av den avdøde Osama Bin Laden.

-Denne sendes via e-post og inneholder en fil som heter «Fotos_Osama_Bin_Laden.zip», eller lignende. Dersom du mottar dette og åpner filen kan det ende opp med å koste deg dyrt, advarer F-Secure.

Trojansk hest
E-posten inneholder nemlig ingen bilder, men i stedet installerer det et lite program - kalt en trojansk hest - på datamaskinen. Denne trojanske hesten overvåker dine fremtidige nettbank-transaksjoner, for å omdirigere pengene til feil konto.

- Dette viruset viser hvor raskt datakriminelle reagerer på hva som skjer i verden. Det er ingen bilder av den avdøde Osama noen steder før den er frigitt av CIA. Så vær forsiktig i din nysgjerrig søken etter bilder på Internett, sier Michael Dahl, landsjef for F-Secure i Danmark.

Virus er også oppdaget på de sosiale mediene som facebook og twitter.

FBI advarer internettbrukere
Se opp for falske beskjeder på sosiale nettverk, og aldri å laste ned programvare bare for å kunne se en video og advarer om at Falsk video av bin Laden er virus i en pressemelding.
Siden mandag har nyhetene om bin Laden skapt falske bilder , falske sitater ,og massevis av svindelforsøk meldes det på flere amerikanske og internasjonale nettsteder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere