Oscarens suksessoppskrift

En økonom har laget statistikk som viser hva som må til for å vinne Oscar.

24.02.07 17:45

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Søndag kveld går årets Oscar-galla av stabelen. Men alle filmer som er nominerte stiller ikke likt. Jakten på den gjeveste utmerkelsen innen verdens filmindustri er nemlig tilnærmet håpløs for noen filmkategorier.

NA24 - din næringslivsavis

Økonomen Andrew Bernard fra Tuck School of Business har utarbeidet statsistikk som viser hva som øker en films sannsynlighet for å vinne den gyldne statuetten, ifølge borsen.dk.

Ri på hest - vinn Oscar
Dersom en film har ambisjoner om å bli kåret til årets film er det noen kriterier den bør oppfylle. De viktigste faktorene som avgjør om filmen vil vinne er hvor mange nominasjoner filmen har fått, hvor mange Golden Globes den har vunnet og om den har vunnet en Golden Globe for årets film.

Men det finnes også andre faktorer. Juryen foretrekker faktisk skuespillere som kommer fra et engelsktalende land, og utrolig nok øker sannsynligheten dersom hovedrolleinnehaveren rir på en hest i filmen.

Komedier vinner aldri
Derimot er det en ulempe dersom filmen er en komedie. Ifølge den statistiske modellen er det nemlig ikke mulig for denne kategorien filmer å bli kåret til årets beste film, ifølge borsen.dk.

Basert på dette skal vinneren av årets beste film enten bli «The Queen» eller «Babel», og ikke bettingselskapenes soleklare favoritt, som er Scorseses «The Departed». Men det kan være statistikken vil endre seg noe etter i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag