NA24.no

(SCANPIX)

Oslo Kino med knalltall

Leverer tidenes beste resultat

Oslo Kino oppnådde et rekordresultat i 2009. Det skriver kinoselskapet i en melding.

Overskuddet før skatt ble på 24 millioner kroner, og 16,8 millioner kroner etter skatt. 8,9 millioner kroner går tilbake til selskapet. 2010 er året da kinoene skal digitaliseres og hele 20 millioner kroner er satt av til dette. I tillegg skal Oslo Kino investere ytterligere 6 millioner kroner i oppgradering av kinoseter, fornyelse av toaletter, bedre belysning og tiltak i forbindelse med regelverk for universal utforming.

Ved utgangen av 2010 vil Oslo Kino ha investert 100 millioner kroner de siste 4 årene i kinoene. Oppgraderingene har vært bredt anlagt og gir Oslos befolkning bedre kinolyd, større lerret, 3D, økt sittekomfort, bedre toalettforhold og to komplett nye kinoanlegg med Ringen og Symra, som åpner i oktober 2010, heter det i meldingen.

- Kino skal ha stort format og det krever store investeringer. Ved å investere så tungt som vi gjør, bruker vi bevisst overskuddet til å forbedre kinotilbudet ytterligere. Vi tror at et enda bedre kinotilbud vil tiltrekke seg enda flere publikummere. Det betyr en videre satsing på kvalitet i kinoopplevelsen, på bredde og variasjon i tilbudet og på nye etableringer i byens kinoløse områder, skriver Geir Bergkastet, administrerende direktør i Oslo Kino.

Kinobesøket ble på 2.472.678, som er det høyeste i Oslo siden 2004. Oslo Kino økte antall kinoforestillinger i hovedstaden med hele 28,5 prosent til rekordhøye 37.432 i 2009. Nyetableringen Ringen kino bidro sterkt den store økningen. Omsetningen økte fra 225,4 millioner kroner til 287,5 millioner kroner.

Oslo Kino styrket ytterligere sin posisjon som Norges største kinovirksomhet ved oppkjøpet av Norsk Kinodrift AS 31. desember 2009. Med oppkjøpet omfatter dermed den samlede virksomheten per 1. januar 2010, 16 kinoer, 54 saler og ca 340 ansatte. I tillegg skal Norsk Kinodrift AS drive det nye 9 sals kinosenteret på Kilden i Tønsberg som åpner sensommeren 2010.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere