*Nettavisen* Økonomi.

Oslo TV størst på lokal-tv

TVNorges stasjon for Oslo, Oslo-TV, er nå blitt landets største lokal-tv-kanal.

Stasjonen er størst både med hensyn til daglig, ukentlig og månedlig oppslutning, og samler daglig 60.000 seere. Det finnes andre lokal-tv-stasjoner som prosentvis samler flere seere i sitt nedslagsfelt, men ingen med samme totaloppslutning.

NA24 - din næringslivsavis

- TV tar lang tid å bygge, og vi har klart å bli lønnsomme på tre år. Vi ser at publikum liker oss - vi ser at annonsørene kommer tilbake til oss, sier TVNorges informasjonssjef Jens Petter Gjelseth til NA24 Propaganda.

Øker salget
Han mener det er lavere interesse for lokalstoff i Oslo enn i andre deler av landet.

- Vi har også en større utfordring i å markere sendingene som en egen kanal, og det gjør at Oslo-TV nå er stolte over å ha tatt over tronen som Norges største lokal-TV-stasjon I Oslo-tv har vi vært bevisste på at ved å satse yngre enn tradisjonelt lokal-tv, ville det ta tid før vi fikk stort volum, og dermed også skape lønnsomhet. I år har salget for første kvartal økt med over 50 prosent i forhold til samme tid i fjor, sier Gjelseth.

Nådd kritisk masse
Nyhetsredaktør Hallbjørn Saunes sier de nå har nådd kritisk masse.

- Det er gledelig å se at seermassen og annonseinntektene våre vokser suksessivt. Vi har hatt et treårs perspektiv på å nå det vi regnet som kritisk masse, og nå ser det ut som om vi har lykkes. Vi så ganske tidlig at vi traff de riktige seerne, men hadde litt for få av dem. Gjennom fin-tuning av konseptet, bevisst satsing på gode gjester, og etablering av miniserier, har vi nådd et større og større publikum i hovedstaden. I tillegg har vi brukt tid og krefter på å spørre våre seere - og ikke-seere hva de ønsket å se på Oslo-TV, sier Saunes.

60.000 ser OSLO-TV hver dag

140.000 er innom OSLO-TV i løpet av en uke

214.000 har fått med seg minst en sending i løpet av en måned

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.