*Nettavisen* Økonomi.

På plussiden igjen

NTB går i pluss for første gang på fire år.

Norsk Telegrambyrå har kuttet kostnader i flere år og ser nå til å ha kommet ned til grunnfjellet.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

I fjor økte de driftsinntektene med over 20 millioner og endte med driftsinntekter på 158 millioner kroner.

Lavt driftsoverskudd
Nyhetstjenesten, som de fleste vel forbinder med NTB, sto for snaut halvparten av inntektene, 69 millioner kroner. 62 millioner kroner kom fra selskapene Scanpix, Universum og Innholdsutvikling AS, hvor NTB er deleiere.

Av en omsetning på 158 millioner satt NTB-sjef Pål Bjerketvedt igjen med et driftsoverskudd på 2,2 millioner. Om marginen ikke er den beste er i hvert fall «fargen på tallene» riktig. Sist NTB gikk med overskudd på driften var i 2003 og da havnet driftsoverskuddet på 1,9 millioner kroner.

Selskapet skriver i årsmeldingen at de legger opp til vekst også i 2008.

Finans bidrar
Finansinntektene bidro til å trekke årsresultatet før skatt opp til 5,7 millioner kroner. Finansinntektene på 3,6 millioner er 1,3 millioner høyere enn året før. NTB trakk inn nesten en million bare i renteinntekter i fjor.

NTB produserer i stadig større grad multimedieprodukter og styret skriver i årsberetningen at så å si alle utviklingskostnader er relatert til disse.

- En avgjørende suksessfaktor er fortsatt å være bevisst på og mestre den krevende balansen mellom nøktern drift, god kostnadsstyring og samtidig lykkes med vekst og utvikling, skriver styret i sin beretning.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.