*Nettavisen* Økonomi.

Partner forlater GK

Foto: André C. Utvik/NA24

Som den andre partneren på kort tid forlater Ståle Mortensson pr-byrået Geelmuyden Kiese.

12.04.07 09:07

Etter at tolv av medarbeiderne i Geelmuyden Kiese kjøpte ut de finansielle investorene sist høst har to av kjøperne valgt å forlate selskapet. Pål Heldaas sluttet bare seks dager etter at kjøpet var i boks, mens Mortensson er i ferd med å avvikle sitt arbeidsforhold nå.

NA24 - din næringslivsavis

- Jeg er i ferd med å avvikle i Geelmuyden Kiese nå, samtidig som jeg har begynt så smått i min nye jobb. Jeg har et godt forhold til min eksisterende arbeidsgiver og er nå iferd med overlevering av de kundeforholdene jeg sitter med i dag, sier Mortenson til NA24 Propaganda.

- Kunne ikke si nei
Han sier at tilbudet som kom nå var så spennende at han ikke kunne si nei.

- Dette er et tilbud som det er langt mellom her i Norden. Jeg var ikke på utkikk etter ny jobb og har hatt det bra her i GK, sier Mortensson.

Han begynner som global communication manager i et nystartet selskap i musikkbransjen.

- Det er foreløpig ikke bestemt hvilke land vi skal satse på, men det dreier seg om et nytt tilbud for deling av musikk. Vi holder på med betatestingen av tjenesten nå og satser på å lansere i sommer, sier han.

Vil gjerne eie videre
Mortensson sier han ikke vet hva som skal skje med hans eierpost i Geelmuyden Kiese. Jeg regner med at aksjene blir i selskapet.

- Det er foreløpig ikke avklart, men det hadde ikke vært meg imot å eie dem videre heller. Jeg har tro på selskapet og vil gjerne eie dem videre, men regner ikke med at det er aktuelt.

Han sier dette er en sjanse for ham til å være med som gründer uten for stor risiko.

- Selskapet er i en gründerfase, men har en solid eier som gjør at man er sikret lønn. Jeg ser på det som en unik sjanse, og det skulle litt til for at jeg skulle vurdere å slutte i GK, sier Mortensson.

Mortenson var en av tolv medarbeidere i Geelmuyden Kiese som var med på å kjøpe ut de finansielle investorene Christian Ringnes, Jens Ulltveit Moe og Morits Skaugen. Sistnevnte karakteriserte overfor Dagens Næringsliv gründer Hans Geelmuyden som en ekstremt dårlig forretningsmann og helt ubrukelig til å ta vare på medaksjonærenes penger, men likevel som en fenomenalt hyggelig fyr.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.