NA24.no

Pia lukker dørene

Pia Tjelta nekter pressen adgang i kampen mot Se og Hør

Skuespilleren Pia Tjelta ønsker ikke å ha mediene til stede når PFU-klagen hennes skal behandles, skriver journalisten.no.

NA24 Propaganda – Ditt største medienettsted

Når Pressens Faglige Utvalg (PFU) skal ta stilling til om Se og Hør brøt god presseskikk da bladet trykket faksimiler fra en video med Pia Tjelta, får verken partene eller pressen være til stede.

Det var i april at Tjelta klaget inn bladet til PFU etter at Se og Hør hadde brukt bilder fra en nakenscene i filmen «Varg Veum – Falne Engler». Bildene ble brukt i en artikkel om skuespillerens private kjærlighetsliv.

Mange treff
Et søk på ordene Tjelta og PFU på Sesam får man opp 644 treff fra norske medier. Men mer offentlighet rundt behandlingen av klagen, ønsker ikke Tjelta.

– Det er rett og slett etter ønske fra klient at det ikke skal gå for åpne dører. Det er et synspunkt som er støttet ut ifra den belastningen et slikt møte vil være for henne, sier Tjeltas advokat, Eirik Djønne. Djønne er hyret av Norsk Skuespillerforbund til å bistå Tjelta.

Var enige
Da finansmannen Arne Fredlys klage mot Dagens Næringsliv ble behandlet i PFU, var både utvalget og partene enige om åpne dører. Resultatet var et medieshow PFU aldri har vært med på før.

Har du et medietips? - Kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere