NA24.no

Playboy legger ned nakenblad

Sist oppdatert:
Damenes eget nakenblad blir historie.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Playboy Enterprises har, blant annet grunnet hard konkurranse fra gratis nettporno, kommet i stadig større økonomiske vanskeligheter de siste årene. Nå har selskapet kommet frem til at de legger ned printversjonen av magasinet Playgirl, ifølge CBS.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Den siste utgaven av Playgirl vil være januar/februar-nummeret som det er ventet at vil komme ut den 18. november.

Playgirl som for første gang kom ut i 1973 regnes som Playboy for kvinner da magasinet inneholder bilder av lettkledte menn. Playgirl vil imidlertid fortsette som nettversjon.

De siste årene har det gått nokså dårlig for Playboy Enterprises har tapt en god del penger. Selskapets resultat for første kvartal viste også at problemene er verre enn ventet.

Fall på fall
Resultatet viste et tap på 3,1 millioner dollar, eller ni cents per aksje, mot et resultat på 1,5 millioner dollar, eller fire cents per aksje, på samme tid i fjor.

Selskapets driftsinntekter falt med åtte prosent til 78,5 millioner dollar, som var verre enn analytikernes forventninger på 85,4 millioner dollar.

Fallet i driftsinntekter gjaldt ikke bare magasindelen, men distribusjonen generelt. Inntektene fra amerikansk TV falt med 16 prosent, på nettet falt det med tre prosent og magasindelen falt med 14 prosent.

Selskapet varslet at de ser for seg et fall i annonseinntektene på fem prosent i årets andre kvartal sammenlignet med samme tid i fjor.

Den lisensbaserte delen, med unntak av fjorårets kunstsalg, av selskapet steg med fem prosent. Drevet frem av at salget av Playboy-relaterte produkter steg med ti prosent utenfor USA.

Satser i Asia
For å bedre på selskapets økonomiske situasjon meldte Playboy i fjor at de går svanger med planer om å starte opp et Playboy Mansion i den kinesiske gamblingbyen Macao.

Hefners satsing i den kinesiske enklaven kommer etter at selskapet tidligere hadde et feilslått prosjekt i Shanghai. Flere mener at det var strikte kinesiske regler om offentlig moral som ødela den satsingen.

Store deler av inntektene Playboy i dag får på å selge all verdens med produkter stammer ifra Asia, så satsingen er ikke ubegrunnet.

Det er ventet at åpningen vil skje i slutten av 2009 og det vil selvfølgelig være proppfullt av lettkledte damer med både kaninører og små baller på rumpene.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere