Polaris øker kuttene

Foto: Junge, Heiko (Scanpix)

Skylder på de tøffe tidene.

Polaris Media kommer torsdag med et resultatvarsel for første kvartal. De skriver at de har opplevd en sterkere annonsenedgang i første kvartal 2009 enn forventet. Selskapets driftsresultat i første kvartal, eksklusive Polaris Media Nordvestlandet og Polaris Trykk Nordvestlandet, er ventet å være negativt i størrelsesorden 15-20 millioner kroner.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Polaris Media forventer en EBIT i 2009 på over 80 millioner kroner, og en EBITDA på over 200 millioner kroner.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Konsernet har igangsatt ytterligere sparetiltak i hoveddatterselskapene. Det er ventet at disse tiltakenes samlede effekt vil være på 35-45 millioner kroner, som dermed kommer i tillegg til allerede budsjetterte tiltak på cirka 50 millioner kroner. Det er ventet at tiltakenes effekt vil bli større til neste år.

Når det kommer til utbytte vil selskapet begrense dette til 0,9 kroner per aksje, men de mener at et utbytte på 1,4 kroner kan være forsvarlig. Styret vil dermed ta stilling til et eventuelt ekstraordinært utbytte mot slutten av 2009.

Det har ikke vært noen omsetning i Polaris-aksjen torsdag morgen. Schibsted stiger med 2,86 prosent til 61,2 kroner på en sterk Oslo Børs.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.