Politiet meldte natt til søndag at de hadde plukket opp tre kinesere i Operatunnelen i Oslo.

Tydelig inspirert av barnesangen «Tre Små Kinesere» la politiet ut følgende Twitter-melding:

«Vi har plukket opp 3 kinesere i Operatunellen.Uvisst om de kom fra Højbro plass,og om de hadde med seg kontrabass. De er nå ute av tunellen», het det i Twitter-meldingen fra politiet.

«Årets flaueste»

I skrivende stund har nesten 2000 likt meldingen, men ikke alle setter pris på politihumoren.

Lovens lange arm arresteres av flere Twitter-brukere.

«det har kun vært 2017 i tretten timer og dette er allerede årets flaueste tweet», tvitrer en.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på E-post, eller ring 02060.

«Hva er dette for noe tull? Useriøst og flaut», fortsetter en annen.

– Surpomper

Tross mange negative tilbakemeldinger er det mange som setter pris på humoren. En overvekt av meldingene skryter av meldingen, og omtaler kritikerne som «surpomper».

Kommunikasjonsekspert Haakon B. Schrøder er enig med den siste gruppen.

– Politiet prøver å være humoristisk, og de klarer det til en viss grad. Det bør man bare applaudere. Surpompene burde ha ett nyttårsforsett: Det er å bli blidere i 2017, sier han til Nettavisen.

– Jeg synes politiet klarer å balansere fint mellom det alvorstunge og de humoristiske i den samfunnsoppgaven de har. Dette er et moderne politi, fortsetter han.

Schrøder får støtte av justispolitiker og stortingsrepresentant Peter Christian Frølich (H).

- Jeg synes politiet er morsomme på Twitter, og håper de fortsetter med det. Man må ha litt glimt i øyet noen ganger. De som blir sure av dette får heller ta seg en luftetur for å bli lettere til sinns, skriver høyrepolitikeren i en E-post til Nettavisen.

Ville kombinere humor med folkeopplysning

Oslopolitiets operasjonssentral forteller at de ikke har kapasitet til å følge med på alle tilbakemeldingene Twitter-meldingene får.

– Noen ganger får vi tilbakemeldinger som vi tar til oss, men vi har ikke tid til å monitorere alle tilbakemeldingene, sier operasjonsleder i Oslo-politiet, Tor Gulbrandsen.

– Det skjer mye i en hverdag. Noe er mer myntet for humor, mens andre ting er mer alvorlig og egnet for folkeopplysning. Denne meldingen er vel en kombinasjon av begge deler, fortsetter han.

Hva synes du om Twitter-meldingen? Si din mening i kommentarfeltet!