*Nettavisen* Økonomi.

Politikere ut av spaltene

Politikerne har holdt seg unna Se og Hør etter NA24s Hagen-avsløringer i fjor sommer.

14.02.07 13:38

Etter at NA24 i fjor sommer avslørte at Carl I. Hagen hadde mottatt et stort pengebeløp fra Se og Hør, har politikerne holdt seg langt unna.

Det har vært tynnere enn tynt i rekken av toppolitikere som har vært villige til å stille opp for bladet de siste fem månedene.

- Tilfeldig, mener Frps Siv Jensen.

- Fordi vi vil ha fokus på politikken, mener Venstres Trine Skei Grande.

Hagen innrømmet
Det var i august i fjor at Carl I. Hagen, for første og hittil eneste gang, bekreftet at han hadde mottatt det som senere skulle vise seg å være hele 100.000 kroner i honorar for å åpne hjemmet sitt for Se og Hør.

«På det tidspunkt hvor vi hadde bestemt oss for å selge og kjøpe et annet sted å bo mottok vi et godt tilbud fra Se og Hør om en slik reportasje som kunne virke positivt for våre salgsmuligheter, inkludert at vi fikk et honorar som var vanlig for Se og Hør å betale ulike grupper av 'kjendiser' for slike reportasjer. Etter grundig overveielse valgte vi å takke ja til tilbudet og det ble en meget god og hyggelig presentasjon av vår eiendom på Bestum», skrev Carl I Hagen i en e-post til NA24.

Klikk på bildet for å forstørre.

Les hele saken: Hagen betalt av Se og Hør

I løpet av de nesten fem månedene som har gått siden avsløringen, har ikke NA24 kunnet registrere at en eneste toppolitiker har stilt opp for kjendisbladet.

Debatten om Carl I. Hagens Se og Hør-honorar har blusset opp igjen den siste uken i forbindelse med Håvard Melnæs' bok «En helt vanlig dag på jobben».

Les: Alt om Se og Hør-boken

Politiker-boikott?
Flere politikere og korrupsjonseksperter uttalte seg i forbindelse med NA24s avsløring i fjor svært kritisk til Hagens forhold til Se og Hør.

Flere av dem har gjentatt kritikken i forbindelse med tidligere Se og Hør-journalist Håvard Melnæs' nye bok «En helt vanlig dag på jobben» hvor Hagen-honoraret er kort omtalt.

- Boikotter politikerne Se og Hør nå?

- Det har jeg ingen kommentarer til, enhver må gjøre seg opp den egen mening om det, sier Frp-formann Siv Jensen.

Jensen fikk selv kritikk i fjor høst for å ha fått betalt en tur av kjendisbladet.

- Har du boikottet Se og Hør?

- Nei, det er nok bare tilfeldig. Jeg vurderer dette fra sak til sak, og akkurat nå har det ikke vært noe, og jeg har ikke følt at de har plagd meg med forespørsler heller, svarer Frp-toppen.

- Stiller aldri opp
Venstres Trine Skei Grande ville aldri stilt opp for Se og Hør.

- I Venstre har vi aldri stilt opp for Se og Hør, og det er fordi vi vil ha fokus på politikken, sier Skei Grande til NA24.

Erna Solberg har også stilt opp for Se og Hør flere ganger. Hun har ikke latt seg påvirke av skandaleoppslagene.

- Jeg har ingen negative opplevelser med dem, så jeg har tenkt å forholde meg som jeg pleier, meddeler Solberg NA24 på sms.

Statsminister Jens Stoltenberg har i valgår - som i år - flere ganger tidligere stilt opp for Se og Hør. Men Statsministerens kontor meddeler NA24 at de ikke ønsker å kommentere sitt forhold til bladet.

Av andre toppolitikere som tidligere har stilt opp for Se og Hør, kan nevnes: KrF-leder Dagfinn Høybråten, kommunalminister og Sp-leder Åslaug Haga, kulturminister Trond Giske, likestillingsminister Karita Bekkemellem, Høyre-leder Erna Solberg, samt en hel rekke fremskrittspartipolitikere. Venstres nestleder Olaf Thommesen opplyser i sin egen nettavis at han på et tidspunkt sa ja til å bli tatt «paparazzi»-bilder av, for å slippe maset fra Se og Hør.

NA24 har vært i kontakt med assisterende sjefredaktør i Se og Hør, Harald Haave, om denne saken, og blitt henvist til sjefredaktør Odd Johan Nelvik. Nelvik har ikke svart på vår henvendelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.