NA24.no

Pop-prinsesse angriper Murdoch-aviser

CHARLOTTE CHURCH ble verdensberømt som 18-åring, har solgt 11 millioner plater og er småbarnsmor til to.
CHARLOTTE CHURCH ble verdensberømt som 18-åring, har solgt 11 millioner plater og er småbarnsmor til to. Foto: Getty Images
Rupert Murdochs aviser drev nesten moren til Charlotte Church til selvmord, hevder den britiske pop-prinsessen.

Mandag forklarte Church seg for dommeren som leder granskingen av den britiske pressens etikk og arbeidsmetoder i London. Church opptrådte som 13-åring i Rupert Murdochs bryllup og hevdet mandag å ha fått valget mellom et honorar på drøyt 900.000 kroner eller løfte om sympatisk pressedekning fra mediemogulens aviser, melder NTB.

Church, som i dag er 25 år gammel, slo igjennom som 11-åring og har solgt millioner av plater verden over, først og fremst i hjemlandet og USA.

Under mandagens høring gikk hun hardt ut mot Murdochs nå nedlagte avis News of the World, som fikk en privatetterforsker til å avlytte telefonen og telefonsvareren hennes, samt telefonene til familie, venner og kjærester. Da avisen trykket en sak om at faren hennes hadde hatt gruppesex og misbrukt kokain, endte det med at moren forsøkte å ta sitt eget liv, fortalte hun mandag.

- Mye av dette skjedde da jeg var mindreårig og svært ung. Det hadde en psykologisk effekt på meg. Jeg hater tanken på at det skal ramme andre barn i samme situasjon som meg, sa Church.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere