NA24.no

Popstjerne i retten mot Se og Hør

Sist oppdatert:
Kjendisbladet krangler videre med Lars Lillo-Stenberg om bryllupet.

BORGARTING LAGMANNSRETT (NA24):
I dag startet ankesaken fra Se og Hør mot artistparet Lars Lillo-Stenberg og Andrine Sæther. De to partene krangler om dekningen av bryllupet til de to kjendisene i 2005.

- De må regnes som offentlige personer med tanke på sin bakgrunn som skuespiller og artist, sa Se og Hørs advokat Halvard Helle i lagmannsretten fredag.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Gammel krangel på nytt
Ekteparet virket frustrerte over at Se og Hør valgte å anke saken videre til lagmannsretten, etter at de to vant i tingretten. Lillo-Stenberg satt lenge tilbakelent med armene i kryss mens han stirret mot Se og Hørs sjefredaktør Odd J. Nelvik.

Redaktøren på sin side virket sikker på sin sak mens han rolig toet hendene og drakk vann.

De to journalistene som er også er saksøkt i saken fulgte nøye med på sin advokats redegjørelse. En redegjørelse hvor det ble referert til blant andre prinsesse Diana og den etter hvert så omtalte prinsesse Caroline-dommen.

- To kjente personer må vente å bli omtalt når de gifter seg i strandsonen, hevdet Se og Hørs advokat.

- Krenket privatlivet
Paret fikk medhold i tingretten om at Se og Hør hadde krenket privatlivets fred da de fotograferte fra bryllupet på Tjøme i 2005. Saken trakk mye interesse da den var oppe sit og også denne gangen hadde alle de store mediene benket seg i rettssalen.

I november 2006 ble Se og Hør dømt i tingretten for å ha krenket privatlivets fred da de skrev om bryllupet mellom musikeren Lars Lillo-Stenberg og skuespilleren Andrine Sæther.

Se og Hør anførte at når paret var kjente personer på et offentlig sted, sto kjendisbladet fritt til å dekke bryllupet, men ble dømt til å betale 150.000 kroner i erstatning til paret.

Anket
Rett før jul i 2006 ble det klart at Se og Hør ville anke.

– Vi dekker et bryllup som foregår i all offentlighet, i strandsonen på Tjøme, og vi blir dømt av en norsk rett. Å gifte seg er en offentlig handling. Dette er uholdbart, sa Se og Hørs sjefredaktør Odd J. Nelvik til VG da.

NA24 Propaganda kommer med mer.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere