NA24.no

Pr-topp i dobbeltrolle

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Nå er pr-byrået Geelmuyden.Kiese sparket ut av Helsedirektoratet.

Ifølge Kampanje har pr-byrået Geelmuyden.Kiese bistått Helsedirektoratets og Mattilsynets store kampanje for sunn mat. De to tilsynenens nøkkelhullskampanje ble lanserte omtrent samtidig med at butikk-kjeden Kiwi laserte sin nøkkelhullskampanje i TV- radio og i papiraviser. Også hos Kiwi var Geelmuyden.Kiese rådgiver.

Dette har fått Helsedirektoratet til å reagere.

– Vi har jobbet i flere år med å få til et godt samarbeid med matvarebransjen om nøkkelhullsvarer og er nøye med å behandle alle aktørene likt. For å sikre at det ikke blir sådd tvil om at vi behandler alle aktørene likt, valgte vi å avslutte samarbeidet med Geelmuyden.Kiese umiddelbart, skriver helsedirektør Bjørn-Inge Larsen i en melding.

Og han fortsetter:

- Vi forventer at de vi kjøper tjenester av informerer oss om mulige interessekonflikter.

- Godt forhold til Direktoratet
Hans Geelmuyden i Geelmuyden.Kiese sier til NA24 at han ikke har noen konflikt med Helsedirektoratet, men tar derimot selvkritikk på at byrået hans havnet i denne situasjonen.

- Vi har hatt et meget godt forhold til Helsedirektoratet. Det som har skjedd her er at vi har vært rådgiver for dem i forbindelse med Helsedirektoratets nøkkelhullskampanje. Samtidig ble et annet team hos oss kontaktet siste uke av Kiwi for å bistå dem operativt med mediehåndtering i forbindelse med deres kampanje. Min kollega spurte meg om det var greit, og jeg sa ja til det, i og med at det ikke foreligger interessekonflikt, men et interessesammenfall, sier Geelmuyden til NA24.

Og han fortsetter:

- Her tenkte jeg ikke langt nok, fordi jeg ikke så Helsedirektoratets side av saken. For dem er det viktig at det ikke kan sås tvil om prinsippet om likebehandling.

Geelmuyden sier at det var hans selskap som selv gikk til Helsedirektoratet for å fortelle om at de hadde jobbet for Kiwi.

- Vi varslet selv Helsedirektoratet om Kiwis henvendelse mandag, og det er viktig for meg å understreke at det ikke er noen konflikt mellom direktoratet og GK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere