NA24.no

President kritisk til PR-bransjen

Foto: Josefsen, Jon-Michael (SCANPIX)
Stortingspresidenten vil ha slutt på den massive rekrutteringen av politikere.

Stortingspresident Dag Terje Andersen (Ap) synes det er bra at toppolitikere går inn og ut av næringslivet. Han liker imidlertid ikke at stadig flere går til PR-bransjen. Det melder NRK.no

Innen ett døgn etter at Erik Solheim ble sparket som statsråd var Bjarne Håkon Hanssen og lobbyselskapet First House på banen med jobbtilbud.

Les også: - Jeg sa nei til First House

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

Hos First House sitter blant annet noen av dem som har vært sittende hos statsminister Jens Stoltenberg og hans nærmeste medarbeidere både i og utenfor regjering.

Les også: Toppbyrå soper inn Ap-topper

Stortingspresident Dag Terje Andersen (Ap) har nå sett seg lei på at stadig flere toppolitikere bytter fra sentrale verv til PR-bransjen.

– Jeg synes den tendensen om at mange som har fått opplæring og kunnskap om det indre livet i politikken skal gå til en bransje som skal påvirke politikere ikke er heldig, sier Andersen til NRK.no.

Les også: Satssekretær til PR byrå

De profesjonelle lobbyistene stiller likevel i en annen klasse.

– Det foregår mye påvirkning både bak og foran kulissene i et demokrati, men det som er uheldig med denne bransjen er at man ikke har kjente oppdragsgivere, sier Andersen til NRK.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere