*Nettavisen* Økonomi.

Pris: 150.000 kroner

Foto: Gry E. Veiby

Den tidligere svenske statsministeren Gøran Persson tar seg godt betalt som PR-rådgiver.

30.07.09 08:30

Gøran Persson har blitt PR-selskapet JKLs nye pengemaskin.

NA24 Propaganda - Norges ledende medienettsted

En raskanalyse fra den tidligere svenske statsministeren koster kundene hele 150.000 svenske kroner, skriver avisen Resumé .

Avisen skriver at Person har utarbeidet et nytt tilbud for JKL. Dette går ut på å tilby kundene en middag for enten kunder eller oppdragsgivere som har havnet i problemer. Legger de 150.000 kroner på bordet får de en rask analyse av Gørann Persson innenfor det de måtte ønske.

Kilder i JKL sier til Resumé at kundene som så langt har kjøpt det dyre middagstilbudet til Perssons JKL er forsikringsselskapet IF og ICA.

Avisen skriver at Persson skal være kontroversiell internt i JKL. Årsaken er at han skal ha en egen ordning for betaling som er forskjellig fra PR-selskapets vanlige bonusordning.

Vil være bonde
Persson fikk mye kritikk da han kort etter at han gikk av som statsminister tok seg jobb i pr-byrået JKL.

Persson bor på en gård i Södermanland sør for Stockholm sammen med kona Anitra Steen. Steen er sjef for Systembolaget og har varslet at hun skal gi seg i jobben og bli pensjonist i mai neste år.

Tidligere har han uttalt at han ønsker å jobbe i PR-bransjen i en kort periode, for deretter trekke seg tilbake å være bonde på heltid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.