NA24.no

Pris til TV 2-anker

STEIKJE FLINK: Morten Sandøy får pris for sin bruk av nynorsk TV 2-sendingene.
STEIKJE FLINK: Morten Sandøy får pris for sin bruk av nynorsk TV 2-sendingene. Foto: Espen Braata/TV 2
Nyhetsanker Morten Sandøy får Kringkastingsprisen 2011

Nyhetsanker Morten Sandøy får Kringkastingsprisen 2011 for sin aktive bruk av nynorsk i TV 2-sendingene, det melder TV2 selv på sine nettsider.

Sandøy er oppkom til TV 2 da kanalen var nystartet i 1992, etter en periode i NRK. Han har vært anker i nyhetssendingene, utenriksreporter og programleder i Lørdagsmagasinet.

I 1997 kartla Kringkastingsringen graden av nynorsk i TV 2 Nyhetene og Dagsrevyen på NRK. Da var det overraskende TV 2 som hadde mest nynorsk, og Sandøy sto for 96 av de 109 nynorskinnslagene i granskingsperioden.

- Det er hyggelig å bli lagt merke til i den forstand at det er en faglig pris. Jeg tolker det like mye som en anerkjennelse for et godt språk som å bruke nynorsk eller bokmål, sier Morten Sandøy til TV2.

- Prisvinneren er en som takket være godt språk har sikret at nynorsk er en umistelig del av den språklige profilen til nyhetsredaksjonen hvor han jobber, påpeker juryen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere