*Nettavisen* Økonomi.

Priser Edda til 3,8 milliarder

Et norsk selskap skal ha kommet med bud på Edda Media.

25.07.08 15:30

Financial Times skriver i dag at det er en norsk bransjeaktør som har kommet med et bud på 375 millioner pund for Edda Media.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Ikke A-pressen
Ifølge artikkelen er det ikke A-pressen som har lagt inn budet. Det har blitt spekulert i at A-pressen er den partneren Edda-ledelsen helst ønsker å samarbeide med. De to selskapene har blant annet innledet et samarbeid på trykkerisiden.

For at A-pressen og Edda Media må imidlertid lovverket endres. NTB skrev i skal kunne slås sammen må det eventuelt fjernes et helt kapittel i eierskapslovgivningen hvor det tydelig står at forbudet mot krysseierskap er kommet for å sikre minst tre store uavhengige medieaktører i Norge.

- Vi kan vel trygt si at A-pressen står foran betydelige utfordringer dersom det er riktig slik DN skriver at gruppen er interessert i å kjøpe Edda Media, sier seniorrådgiver Ingvil Conradi Andersen i Medietilsynet til NTB.

Konkurransetilsynet vil sannsynligvis også ha problemer med et eventuelt salg til A-pressen. Da må selskapet sannsynligvis måtte selge unna titler på Østlandet, Nord-Norge og Nordvestlandet. De borgerlige avisene fra nåværende Edda Media, tidligere Orkla Media, har i flere områder bare A-pressen som konkurrenter.

Trenger pengene
Mecom har, i likhet med flere andre medieaksjer, opplevd store kursfall det siste året. Fra en toppnotering på over 90 pence er kursen nå under 20 pence. Hele Mecom Group hadde i dag morges en børsverdi på 318 millioner pund. Mecom har ifølge Financial Times en gjeld på rundt 570 millioner pund. Edda Media regnes som flaggskipet i selskapet med hensyn til inntjening og digitale plattformer, og Mecom-leder David Montgomery har tidligere vært avvisende til å selge Edda.

Mecom kjøpte Orkla Media for 7,5 milliarder norske kroner.

Hegnar har tidligere vist interesse for Edda Media. Det har også Berner Gruppen (Dagbladet) som skal ha lagt inn et bud på 5,5 milliarder kroner da Orkla Media var til salgs. Kilder Journalisten har vært i kontakt med i Dagbladet avviser at Berner Gruppen har presentert noe bud. Opplysningen har vært nevnt av Dagens Næringsliv som en mulig kjøper. Direktør Stig Eide Sivertsen sier til Journalisten at han ikke ønsker å kommentere prosessen rundt Edda Media.

Polaris Media har tidligere vært nevnt som en mulig kjøper av Edda Media, men overfor Journalisten sier leder Per Axel Koch at de eventuelt vil være interessert i Eddas aviser i Møre og Romsdal.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.