NA24.no

Priser egne journalister

Sist oppdatert:
Schibsted gir 200.000 kroner til hver av sine beste.

Nyskapingen «Schibsted Journalism Awards» arrangeres for første gang i Oslo.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Arrangementet er lagt til den nye operaen 30. mai og prosjektleder Margrethe Assev sier det ventes nærmere 300 håpefulle redaksjonelt ansatte fra alle de landene Schibsted driver mediebedrifter.

- 600.000 i prispenger
Assev sier arrangementet, som heretter skal arrangeres hvert år, blant annet skal støtte opp om Schibsteds ambisjoner.

- Schibsted har som ambisjon å være den mest attraktive mediebedriften i Europa og et tiltak som dette er med på å støtte opp om den ambisjonen, sier Assev.

Hun sier det har kommet inn rundt 30 arbeider til juryering. De innsendte bidragene konkurrerer i tre kategorier; beste fortelling, nyskaping og avsløring. Premien i hver kategori er på 200.000 norske kroner og det er kun ansatte i selskaper som Schibsted eier majoriteten i som får delta.

- Det har kommet inn veldig mange gode bidrag. Juryen skal ha sitt møte neste uke, sier Assev.

Skal lære av Watergate-journalist
Foruten prisutdelingen arrangeres det også et seminar for journalistene. Øverst på lista er den amerikanske journalisten og forfatteren Carl Bernstein. Bernstein er mest kjent for sine avsløringer i Watergate-saken sammen med kollega Bob Woodward. Også den danske journalisten og forfatteren Carsten Jensen, den amerikanske gravejournalisten Eric Schlosser og to av Aftonbladets korrespondenter skal være med på å sende journalistene tilbake til sine redaksjoner med fornyet inspirasjon.

- Det finnes en del sammenhenger hvor lederne i Schibsteds bedrifter kommer sammen, men det har foreløpig vært begrenset kontakt mellom de ulike redaksjonene. Vi tror det er en god idé at også de redaksjonelle medarbeiderne får en møteplass, sier Assev.

De påmeldte journalistene får også oppleve en norsk mediepersonlighet; tidligere «Først og sist-programleder» Fredrik Skavlan skal lede deltakerne gjennom programmet.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere