Provoserer med nakne damer

Undertøysprodusent provoserer med halvnakne damer i mannsroller. Se reklamene her.

24.02.07 10:15

Menn liker halvnakne kvinner, men ikke halvnakne menn. Det er grunnlaget for undertøysprodusent JBS' reklamekampanje med slagordet; «Men don't want to look at naked men».

NA24 - din næringslivsavis

- Den var oppsiktsvekkende, er den første reaksjonen til leder for Kvinnegruppen Ottar, Ane Stø, når hun ser reklamene.

- Jeg tolker dette som en slags lek med kjønnsroller å putte kvinner i mannsroller. På ett vis oppnår de en spesiell effekt, og det er jo fordi de helt åpenbart leker med typiske kjønnsmønster. Med reklamen oppnår de jo å latterliggjøre både kvinner og menn, sier hun til NA24 Propaganda.

Ønsker å provosere
- JBS har tatt typisk mannlige settinger og byttet ut guttene med jenter. Etter å hatt stor suksess med vår virafil ønsker vi å bli enda mer provoserende, skriver undertøysprodusenten i en pressemelding.

Se reklamenbildene nederst i artikkelen.

- Grunnen til at vi gjør det på denne måten er først og fremst fordi vi ser på alle andre som lager undertøy - så går det kun på six-packs blant konkurrentene. Derfor ønsker vi å gjøre det annerledes, ved å spille på humor og få med damene, sier Kjetil Mehling i JBS.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Ane Stø vedgår at hun blir provosert av reklamen:

- Jeg blir jo provosert over alt som segmenterer kjønnsrollene, slik disse bildene gjør. Jeg er for å oppheve dem og at menn og kvinner skal ha et friere liv. Så jeg blir jo provosert over reklamen, sier Ane Stø til NA24 Propaganda.

Regner med klager
Kampanjen er ifølge JBS rettet mot menn mellom 17 og 25 år. Bak kampanjen står reklamebyrået ...&CO. Det er fotograf Søren Mogens fra HHV København og Paris som har tatt bildene.

Det er Forbrukerombudet som vurderer om reklame er kjønndiskriminerende eller ei. I dette konkrete tilfellet kan ikke ombudet vurdere den, men det kommer trolig snart.

- Denne reklamen viser så mye nakenhet at vi muligens vil få klager, sier jurist ved forbrukerombudet, Charlotte Tvedt, til NA24 Propaganda.

Nakenhet er et av momentene som ombudet legger til grunn når det vurderer om reklamer er kjønnsdiskriminerende eller ei.

JBS har også laget en reklamefilm i serien, så langt har 7,5 millioner mennesker over hele verden sett den. I Norge, som ligger nesten på topp av landsstatistikken, har 705.000 sett den. Se den her.

Tilbake til steinalderen
- I forhold til at de har neste maskuline positurer ser jeg ikke så mye pornografisk i det. Det er fremdeles en meget sterk objektifisering av kvinnekroppen, det ville vært en helt annen historie om de hadde mer klær på seg, sier Ottar-lederen.

Stø mener at reklamene til JBS representerer en trend.

- Det er litt i tiden også, som «Man Show», at menn skal tilbake til steinalderen, avslutter Stø.

Kjetil Mehling vil ikke være med på at reklamene er «tilbake til steinalderen».

- He-he, det vil jeg absoutt ikke si, vi tar med oss det som er nye ting. Vi er ikke den eneste, men vi er kanskje den som trekker det lengst.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag